Županijsko natjecanje u oranju održat će se 20. svibnja u Špišić Bukovici

Udruga orača Virovitičko-podravske županije održala je u Društvenom domu u Špišić Bukovici godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je izvješće o radu u prošloj godini i plan rada za 2017. uz nazočnost predsjednika udruge Željka Žibrega, predložio dopredsjednik udruge, ujedno i trener državne oračke reprezentacije Siniša Hrgović. Ova udruga broji 49 članova, a uz brojne sponzore pokrovitelji su im Virovitičko-podravska županija te općine Sopje, Čađavica i Špišić Bukovica. Prva veća aktivnost koja očekuje udrugu orača je Županijsko natjecanje u oranju koje će se 20. svibnja ove godine održati u općini Špišić Bukovica.
Osim toga, u planu su i pripreme za državno natjecanje koje će se krajem kolovoza i početkom rujna održati u Zagrebu, a svjetsko natjecanje u oranju ove će se godine održati u Africi, točnije u Keniji.

Sve nazočne orače, djelatnike Savjetodavne službe, predstavnike općina te ostale goste pozdravio je pročelnik Županijskog upravnog odbora za poljoprivredu, gospodarstvo i EU fondove Igor Andrović, te načelnici općina Čađavica i Špišić Bukovica Mirko Rončević i Hrvoje Miler. Ova skupština bila je prigoda da svi nazočni odaju počast nekadašnjem članu udruge i aktivnom natjecatelju Josipu Baniću iz Virovitice koji je preminuo krajem prošle godine. Tim povodom Udruga orača uručila je prigodan poklon njegovom sinu Josipu.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”398579″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content