Berislav Androš, kandidat za načelnika općine Sopje: Stvaranje preduvjeta za ostanak mladih i razvoj poljoprivrede je ključno!

Nakon što je osam godina čelni čovjek Općine Sopje bio Josip Granjaš, HDZ-ov kandidat za načelnika u novom mandatu je dvadesetsedmogodišnji Berislav Androš. Berislav je rođen u Virovitici, završio je studij Informatičkog menadžmenta na virovitičkoj Visokoj školi, a pohađao je i Političku akademiju u Zagrebu. Trenutno obnaša funkciju predsjednika Mjesnog odbora Sopje i općinskog vijećnika te je na čelu Općinskog odbora Mladeži HDZ-a Sopje. Član je brojnih općinskih udruga, a pet godina je bio i predsjednik NK Podravac Sopje. Kao svoje hobije Berislav navodi nogomet i atletiku.

Novi kandidat za načelnika općine Sopje napomenuo je nekoliko ključnih stvari za budućnost općine. Ističe da će, pošto su pretežno poljoprivredna općina, uložiti dodatne napore kako bi lokalni OPG-ovci obrađivali svoju zemlju, istovremeno pristojno živjeli od toga te u konačnici ostali u svom kraju. U prilog tome ide i skorašnje otvaranje sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška, projekta vrijednog gotovo 81 milijun kuna.

– Smatram da je to značajan doprinos za domaćeg poljoprivrednika i razvoj ove važne gospodarske grane. Osim toga, Općina će i dalje davati potporu onim najpotrebnijima u vidu sufinanciranja udžbenika za najmlađe, izdvajanja sredstava za predškolski program, sufinanciranje školskog prijevoza, stipendije studentima, naknade za novorođenčad. Kao i do sada, Općina će imati i pripremljena sredstva za program sporta i kulture. To su naše udruge i klubovi te KUD koji s ponosom uspješno predstavljaju našu općinu – rekao je Berislav Androš.

Nadalje, kao primarne ciljeve i projekte Androš navodi izgradnju ambulante, vrtića, nogostupa, održavanje poljskih puteva, dok će jedan od najvećih projekata biti izgradnja sustava odvodnje Sopje-Kapinci-Vaška.

– Konačno dolazimo i do cestovne povezanosti i nama jako bitnih projekata rekonstrukcije i modernizacije nerazvrstanih cesta: Novaki-Zidina, Kapinci-Josipovo, te Sopje –Drava. Potonji, uz izgradnju mosta na Županijskom kanalu te potencijal Drave i ulaganje u sportsko-rekreacijski centar, zaokružuje priču o turističkoj destinaciji iznimnog potencijala i netaknute prirode. Kako nam je ostanak mladih ključni cilj, stvaranje preduvjeta je iznimno važno. Oni s idejom i voljom za ulaganjem imat će mogućnost korištenja poticaja za poduzetništvo kroz javne natječaje. Još jedan od preduvjeta je izgradnja i opremanje komunalnom infrastrukturom poduzetničkih zona za potencijalne buduće ulagače te time zaokružujemo četverogodišnji ciklus baziran na projektima od primarne važnosti na dobrobit stanovnika svih naselja općine Sopje – zaključio je Androš. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content