Djeca tražila i kvrcala pisanice i hvatala zeku

U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice i Udruge kuhara grada Orahovice te u suorganizaciji reda vitezova Ružice grada i Kreativne udruge Piccolo, u središtu grada održana je manifestacija ”Uskrsni doručak”. Orahovački kuhari pripremili su vrhunski blagdanski stol sačinjen od tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda, prepoznatljivih domaćih proizvoda kao što su mladi crveni luka, hren, rotkvice uz dodataka domaćeg slavonskog kruha iz krušne peći, kiflica i neizostavnih domaćih kolača.

Uz ovu slavonsku trpezu uživalo je mnoštvo građana Orahovice, a oni najmlađi su se zabavili uz pripremljenim i razne zanimljive igre:

– Red vitezova Ružice grada kao i prošle godine, osmislio je tri zabavne igre i to traženje pisanice, uhvati zeku i kvrcanje pisanice. Najprije smo u središnjem gradskom parku pripremili igru traženje pisanice u kojoj su vitezovi prije dolaska djece sakrili pisanice, a djeca koja su bila podijeljena u dvije kategorije, mlađi i stariji, potom su ih morali naći. Najzanimljiviji dio bio je hvatanje zeke koji je bezuspješno bježao po parku, jer djeca su ipak bila brža. U samom središtu održana je treća igra, kvrcanje pisanica i iako smo za svaku kategoriju i igru podijelili najboljima poklone, sva su djeca nagrađena ponekim poklonom i to je ono najvažnije da su djeca uživala, družila se, veselo skakutala sa zekom, dakle pobijedili su svi zajedno svojim velikim i veselim srcima. – rekao je predsjednik reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

1704uskrsnidorucak2 Custom 1704uskrsnidorucak1 Custom 1704uskrsnidorucak7 Custom 1704uskrsnidorucak6 Custom 1704uskrsnidorucak5 Custom 1704uskrsnidorucak4 Custom 1704uskrsnidorucak3 CustomSredište grada bilo je puno, uz trpezu, zabavu i glazbu družilo se cijelo prijepodne:

– Građani su izašli u središte grada, svi se međusobno družili i zabavili. Presretan sam zbog toga i to je ono što svi želimo, uživati u ovoj Bogomdanoj ljepoti koju imamo u našem gradu, da svi zajedno živimo za ovaj grad. Hvala svim koji us došli i siguran sam da će ova manifestacije postati tradicionalna. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (www.icv.hr; vg)1704uskrsnidorucak8 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content