Obrt Merkur: Proizvode dječje krevetiće i opremu za bebe; njihovi brendovi su „Mali anđeo“ i „Evolvie“

Braća Škrinjar, Matija i Zlatko, u Pitomači su prije dvije godine krenuli u drvnu industriju. Na početku Pitomače podigli su pilanu i krenuli s jasnom vizijom – „Želimo proizvoditi dizajnerski namještaj od masivnog drveta“, podcrtao je Zlatko Škrinjar, koji je dugi niz godina plovio „medijskim vodama“ pa ga se oni kojima „sport teče venama“ sjećaju kao novinara RTL-a ili pak glasnogovornika HRS-a.

On i Matija su danas u drugim vodama. Sve je krenulo 1992. godine, kada je rođen Obrt Merkur iz Pitomače kojeg su pokrenuli roditelji Matije i Zlatka. Razvijali su se godina, a potom je njihov brend, Mali anđeo, koji obuhvaća brojne proizvode za majke i bebe, proizveo krevetić Evolvie, koji se razvija i raste zajedno s djetetom, a kad ga dijete preraste, lako se može prenamijeniti u radni stol, fotelju ili pak kauč. U novu ideju uložili su oko 2 milijuna vlastitih sredstava…

– Evolvie je dječji namještaj poseban po multifunkcionalnosti. Ono što ga čini drukčijim od ostalih jest to što je modularan i razvija se zajedno s djetetom: najprije je kolijevka, potom se razdvaja i time postaje krevetić s vratima, da bi u konačnici postao krevet koji može služiti do djetetove 12. godine. Kad ga dijete preraste, krevetić izrađen od masivnog drveta bukve jednostavnim izmjenama postaje dvosjed, fotelja ili radni stol – kazao je Zlatko Škrinjar, voditelj prodaje i suvlasnik tvrtke Merkur, koja stoji iza brenda Mali anđeo i čiji je pogon u Pitomači posjetio županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović.

– Ovo je dokaz kako se i u malim sredinama može uspjeti, prvenstveno marljivim radom, ali i kreativnim novim idejama – podcrtao je Igor Andrović.

Pilana Pilmat u Pitomači, u budućnosti treba postati proizvodni pogon gdje će se proizvodi krevetić Evolvie na jednom mjestu. Za sada ga radi nekoliko suradnika na različitim lokacijama, ali prema jasnim nacrtima dizajnera Karla Krnića.
– Ovo je najbolji dokaz da se hrvatska ideja i hrvatska pamet mogu ukomponirati u odličan proizvod – istaknuo je Škrinjar, napomenuvši, kako je posljednja narudžba krevetića Evolvie, otišla na adresu sportske novinarke Lane Banely.evolvie e1491325066289U Pitomači je u Pilmatu trenutno zaposleno 6, a planiraju još četvero novo zaposlenih osoba čim realiziraju skorašnju novu investiciju kojom će povećati kapacitet proizvodnje, dok Mali anđeo zapošljava 12 djelatnika i bavi se proizvodnjom „robica“ za bebe i krštenje po čemu su jedinstveni dugi niz godina. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”402067″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content