Dvjema udrugama po 25 tisuća kuna i besplatna potpora stručnjaka za odnose s javnošću

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću uputio je javni poziv za komunikacijsku podršku društveno korisnim programima udruga. Njime se poziva udruge da osmisle, provedu i na odgovarajući način promoviraju aktivnosti kojima se gradi kultura solidarnosti kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici.
Dvije udruge s najkvalitetnijim prijavama osvojit će po 25 tisuća kuna za jačanje vlastitih komunikacijskih kapaciteta te promociju društveno korisnih aktivnosti, kao i besplatnu potporu komunikacijskih stručnjaka. U osmišljavanju komunikacijskih strategija udrugama će mentorstvom pomoći agencije za odnose s javnošću Dialog komunikacije i Prorsus komunikacije, a na provedbi komunikacijskih aktivnosti volonterski će raditi studenti Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Kriteriji za dodjelu nagrada je sudjelovanje udruge na Danima otvorenih vrata udruga 2017., doprinos aktivnosti općem dobru, promicanje kulture solidarnosti, inovativnost planiranih aktivnosti te izvedivost, zaokruženost i održivost predloženog projekta. Udruge projekte trebaju prijaviti do ponedjeljka, 15. svibnja, a komunikacijska će im podrška biti pružena između 1. rujna i 30. studenog 2017. godine.

Javni poziv je dio Dana otvorenih vrata udruga 2017. koji će se održati od 25. do 27. svibnja 2017. Tom prilikom građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Obrazac za prijavu projekta i prateća dokumentacija nalazi se na internetskoj stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

(Ured za udruge Vlade RH)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content