FOTO: Lijepom našom – Kraljica sevdaha Hanka Paldum očarala Čačinčane

Lijepom Našom još je jednom pokazao svu raskoš i ljepotu hrvatske kulturne tradicije te posebno koliko je ovaj serijal jedinstven, tražen i obožavan od strane publike i javnosti.

Ovoga puta ovaj glazbeno-scenski spektakl HRT-a oduševio je prepunu sportsku dvoranu u Čačincima, pitomom mjestu u srcu Slavonije. U uvodu serijala nazočne su pozdravili načelnik Čačinaca Mirko Mališ i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak:

– Hvala Branku Uvodiću i serijalu Lijepom našom što su ponovno u Čačincima, ovo je definitivno najveća glazbena priredba koju jedno mjesto može dobiti. Ovo je prava čestitka svim Čačinčanima za Dan općine i pozivam vas sve na događanje obilježavanja toga dana te posebno na našu kulturno-umjetničku manifestaciju ”Tijelovo” u lipnju. – rekao je Mališ.

Večer su otvorili članovi KUD-a domaćina, KUD-a ”Čačinci”, potom su se predstavili KUD-ovi ”Dika” Slatina, Voćin i Virovitica, a onda je krenuo glazbeni spektakl.

Na pozornici su se redom nizali ponajprije domaći glazbenici Nives Maričić i Čačinački tamburaši, pa glazbenici iz Virovitičko-podravske županije Suhopoljski tamburaši, TS Svirci Moji iz Pitomače, Josip Jelenčić iz Slatine, vokalni sastav Kontese iz Suhopolja, Veseli Podravci i Podravski Mužikaši i Slavonski trubači, a potom i Sanja Hajduković, Stjepko Mlikota, Đuka Čaić koji je Čačincima poklnio pjesmu koja je osvojila prvi tamburaški Porin, ”Svirci moji”, Pet Tambura, TS Slavonci iz Vinkovaca, TS Čokanj i TS Stravianae iz Našica, Mirko Švenda-Žiga uz svoju pjesmu ”Mama” samo za ovu prigodu postao je Slavonac i zapjevao ”Slavonijo ja sam tvoje dijete” , Šima Jovanovac, TS Fijaker, a kulminacija je nastala nastupom sjajnih, mladih i prelijepih glazbenica, ženskog sastava Učiteljice koje su publiku podigle na noge svojim hitovima ”Dunav” i ”Luda kuća”, a posebno kada su na pozornicu izašli Cecilija sa svojim hitovima ”Slavonija lijepa” i ”Bećaruša”, pa potom prvi slavuj Slavonije Igor Delač, kraljica sevdaha Hanka Paldum i ”stari” dobri Zlatko Pejaković koji su ”zapalili” čačinačku dvoranu:

– Hvala vam moji Čačinčani, stvarno ste sjajni, uvijek je posebno ovdje zapjevati i biti s vama. – poručio je Igor Delač te zajedno s publikom zapjevao svoju najveću uspješnicu ”Jedan život malo je”.

Kada je Branko Uvodić prvim riječima rekao ”ona dolazi iz Sarajeva” dvoranom se prolomila salva pljeska i oduševljenja:

– Hvala vam od srca, prvi sam puta u Čačincima i osjećam se zaista sjajno. – rekla je na pozornici legendarna Hanka Paldum koja je zapjevala svoje hitove ”Ali pamtim još”, ”Što svaka žena sanja” i novi hit ”Zlatne žice”. Zlatko Pejaković otpjevao je pjesmu svojoj majci ”Nedjelja”, a potom za kraj, uz tradicionalno izlazak svih izvođača, zapjevao i mix popularnih pjesama predvođenih poznatom narodnom ”A ja sam negdje rujno vino pio”. Branko Uvodić, legendarni voditelj serijala Lijepom Našom nekoliko je puta pri izlascima na pozornicu ponavljao koliko se sjajno osjeća u Slavoniji, jer ipak je on rođeni Slavonac iz Našica, a pred kraj snimanja Čačincima je posvetio stihove Najboljih hrvatskih tamburaša pjesme ”Zamiriši Slavonijo”:

– Ovdje u srcu Slavonije i moja je duša puna, hvala vam dragi Čačinčani na ovako sjajnom dočeku i prijemu. Zovite nas opet i zasigurno ćemo se vratiti. Neka vas dragi Bog čuva– poručio je u svom prepoznatljivom stilu, na kraju snimanja, Uvodić. Snimanju su nazočili mnogi visoki županijski i državni dužnosnici kao što su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, pročelnik za gospodarstvo VPŽ Igor Andrović, dogradonačelnik Orahovice Darko Žužak , načelnici općina s područja županije i mnogi drugi.

Serijal “Lijepom našom” bit će emitiran na HRT-u  15. i 22. travnja. (www.icv.hr; vg)

[g-gallery gid=”402440″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content