Mato Damjan, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Crnac: Male općine potrebne su stanovnicima koji u njima žive

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Crnac na predstojećim lokalnim izborima je aktualni načelnik Mato Damjan koji je na čelu Općine do 2006. godine. Mato je rođen 1958. godine u Crncu gdje završava osnovnu školu. Srednju školu pohađa u Zagrebu i završava za sanitarnog tehničara. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja zapošljava se u PP Orahovica gdje ostaje punih 25 godina. Od 1991. godine dragovoljac je Domovinskog rata. S aktivnim političkim angažmanom kreće 2002. godine kada postaje predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Crnac, a nakon toga, 2005. godine, općinski načelnik. Mato Damjan je oženjen, otac dvoje djece, a kao svoje hobije navodi lov, vatrogastvo te nogomet.

Općina Crnac je jedan od svjetlijih primjera koliko su male općine potrebne mještanima koji u njima žive. Najveći i najznačajniji projekt u proteklom razdoblju bio je vodoopskrba na području općine i on je uspješno priveden kraju. Općina do 2008. godine nije imala niti jedan „metar vodovoda“, a danas, devet godina kasnije, područje cijele općine pokriveno je vodovodnom mrežom.
– Posljednje poglavlje u izgradnji vodovodnog sustava bila je dionica Veliki Rastovac – Breštanovci. Time smo završili projekt vodoopskrbe na području općine Crnac, odnosno svako naše domaćinstvo se sada može priključiti na pitku vodu. – rekao je aktualni načelnik i kandidat za načelnika u novom mandatu Mato Damjan.

Uz vodovodnu mrežu, Općina je uspješno realizirala i mnoge druge projekte bitne za podizanje standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva. Tako je u proteklom mandatu izgrađena elektrana na biomasu vrijedna 35 milijuna kuna, izgrađene su četiri kuće oproštaja u Breštanovcima, Starom Petrovom Polju, Velikom Rastovcu i u fazi završetka je u Novom Petrovom Polju, asfaltirane su ulice u svim naseljima na području općine, izgrađeno je igralište u naselju Milanovac, a uskoro će biti i u Breštanovcima…

Također, realiziran je i jedan važan projekt koji ovu malu općinu čini jednom velikom iznimkom. Dok svi govorimo o iseljavanju i smanjenju broja učenika, u Velikom Rastovcu dogodilo se upravo suprotno – zbog povećanja broja učenika moralo se pristupiti dogradnji škole u navedenom naselju.
– Područna škola Veliki Rastovac nadograđena je novom, modernom učionicom. U ovom naselju stvarno ima puno djece i dosadašnji prostor škole nije bio dostatan za sve učenika. Suradnja Virovitičko-podravske županije i nas kao lokalne samouprave dovela nas je do ovog uspješnog projekta u kojem će najviše uživati učenici.– rekao je Mato Damjan.

Aktualni načelnik i kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima ima velike planove i za naredni period, a kao prioritet ističe razvoj gospodarstva.
– Nakon elektrane na biomasu u planu je izgradnja silosa i sušara te tri farme s bioplinskim postrojenjima u Breštanovcima, Krivaji i Oskorušu. Kooperanti će biti domaći OPG-ovci, a u planu je i zapošljavanje minimalno 50 djelatnika. – ističe Mato Damjan.
Osim toga, u planira se i izgradnja dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu, pješačkih staza u Crncu, izgradnja ceste Suha Mlaka – granica Općine Čađavica, dječjeg igrališta i parka u Crncu, kao i led rasvjeta na području cijele općine…
Kandidat za zamjenika načelnika Općine Crnac je Josip Kovač. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content