Moto klub “Četvrta gardijska i ove godine posjetio Viroviticu

Moto klub “Četvrta Gardijska” iz Splita već četvrtu godinu zaredom povodom proslave Dana 4. Gardijske brigade obilazi bojišnice u Domovinskom ratu diljem Hrvatske. Tako je dvadesetak motorista, članova kluba, koji su ujedno i nekadašnji pripadnici brigade, posjetilo Viroviticu gdje su ih dočekali članovi Moto kluba “Kumovi” iz Virovitice. Oko 50 motorista tim su povodom prodefilirali motorima ulicama Virovitice, te se uputili na gradsko groblje u Virovitici gdje su na spomen obilježju odali počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Predsjednik Moto kluba “Četvrte Gardijske” Zlatko Borojević napomenuo je da najveću ulogu u čuvanju digniteta Domovinskog rata i svih onih koji su poginuli za slobodnu Hrvatsku imaju upravo oni koji su je stvarali, a cilj ove akcije svake je godine isti, pod parolom “da se ne zaboravi” odavanje počasti hrvatskim braniteljima, prijateljima i suborcima koji su položili život na Oltar Domovine. Na svom putu, motoristi odaju počast poginulima iz postrojbi Vukovara, Osijeka, Valpova, Virovitice, Bjelovara, Zagreba, Zadra, Škabrnje i ostalih gradova, da bi ovaj pohod završili u Splitu 28. travnja na Dan 4. Gardijske brigade. Sve nazočne motoriste pozdravio je i zahvalio se na njihovoj hvale vrijednoj akciji i svemu onome što su dali u Domovinskom ratu gradonačelnik Virovitice i član “Kumova” Ivica Kirin.

Članovi Moto kluba “Kumovi” predvođeni predsjednikom Mariom Kopferom koji su proistekli iz 81. samostalne gardijske bojne – Kumovi i ove su se godine pokazali kao dobri domaćini, a druženje motorista nastavljeno je u dobrom raspoloženju u prostorijama moto kluba na Šištatu. (www.icv.hr; bs)

[g-gallery gid=”404746″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content