Nakon sedam godina ponovno u Čačincima: “Lijepom našom” istinski je čuvar hrvatske narodne tradicije

Čačinci će nakon 2010. ponovno biti domaćin javnog snimanja glazbeno-scenskog serijala Hrvatske radiotelevizije ”Lijepom Našom”. Legendarni Branko Uvodić i njegovi sjajni glazbeni gosti ponovno su u ravnoj Slavoniji. Javno snimanje bit će održano u srijedu, 5. travnja od 19,30 sati, a o povratku u Čačince Branko Uvodić je rekao:Iako smo u Virovitičko-podravskoj županiji ovo je definitivno čista Slavonija i drago mi je da smo ovdje jer Slavonija uvijek nešto za pokazati, nečim se podičiti i uvijek nam je lijepo kada dođemo u našu Slavoniju i nekako smo dužni i ovdje predstaviti nekoga od čuvara hrvatske glazbene tradicije, uvijek dođe neka nova pjesma, novi izvođači, trudimo se biti maksimalno aktualni i vjerujem da će u Čačincima biti puna dvorana te da ćemo svi skupa sjajno zabaviti. Na scenu će nastupiti mnoga sjajna imena poput Hanke Paldum, Zlatka Pejakovića, Igora Delača, Kiće Slabinca, Učiteljica, Cecilije, TS Fijaker, Mirko Švneda Žiga, Šima Jovanovac, predstavit će se KUD-ovi iz Voćina, Virovitice i Slatine, domaći Čačinački tamburaši i mlada solistica Nives Maričić, Vokalni sastav Kontese iz Suhopolja, Slavonski Trubači, Podravski mužikaši i Veseli podravci i mnogi drugi i prigoda je do da uživamo u ljepoti nošnji, pjesme, plesa, običaja, zaista će u Čačincima biti viđen jedan istinski glazbeno-scenski spektakl. – kaže Uvodić i naglašava kako unatoč silnim godinama koji su iza ekipa Lijepe Naše, motiva za nova snimanja nikada ne nedostaje:

0404lijepomnasom

– Zaista smo uvijek pune duše na svakom snimanju. Nije važna veličina mjesta i dvorane, nego veličina srca, volje i htijenja da se pokaže što se od zaborava čuva, time podiči i pokaže brojnom gledateljstvu jer, evo, moramo se i pohvaliti, da smo jedna od najgledanijih emisija HRT-a upravo zbog svih tih čuvarica i čuvara hrvatske tradicijske kulture. Evo, ovdje u ovoj županiji je jedan spoj Slavonije i Podravine pa će tako i u našoj emisiji biti onog ”Lengerovskog” štiha koji u sebe uključuje cimbal, violinu ili harmoniku, i pravih izvornih tamburaških izvedbi uz sjajne nastupe naših zabavnjaka, za svakoga će biti po nešto. Slavonci su uvijek bili i bit će divni, marljivi ljudi, ali i čestiti i istinski čuvari hrvatske tradicijske kulture i zato sam kao rođeni Slavonac pune duše kada sam ovdje, a u ovoj županiji, rodnoj moje majke, posebno. – zaključio je Uvodić.

17309060 610969929100377 5556450508230314132 n

Jedan od izvođača u Čačincima je i prvi slavuj Slavonije, sjajni Igor Delač kojem su Čačinci postali drugi dom:
-Čačinci su svakako postali moj drugi dom jer kako je već poznato dobar dio mog sastava Aura bend je iz ovog prelijepog slavonskog mjesta pa mogu reći da sam tu zapravo već i domaći. Dakle Igor Delač i Čačinci se javno vole i zaista sam oduševljen kada mogu zapjevati pred čačinačkom publikom. Serijal Lijepom Našom je jedina emisija koja istinski njeguje našu domaću glazbu u pravom smislu te riječi. Ovdje se spajaju tradicije u vidu folklora i tambure s modernom glazbom što smatram jednom sjajnom poveznicom, a na kraju krajeva i pune dvorane gdje god je snimanje, zapravo govore više od svega, koliko to ljudima znači i koliko oni to vole. Uistinu gospodin Branko to radi od srca, to se vidi i zato je ta emisija više nego uspješna, a svi koji smo dio te priče možemo biti ponosni što svojim umijećem uveseljavao sve te ljude koji nas dolaze vidjeti. Pozivam sve ljude koje voli dobru glazbu da dođu u Čačince i uživaju zajedno s nama. – rekao je Igor Delač. (www.icv.hr, vg; foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content