U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića predstavljeni kandidati HDZ-a za načelnike, gradonačelnike i župana VPŽ

U prepunom Kazalištu Virovitica u utorak, 25. travnja, okupili su se članovi i simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice s područja cijele Virovitičko-podravske županije na predstavljanju kandidata za župana, gradonačelnike i načelnike na predstojećim lokalnim izborima. Predstavljanju kandidata županije koja “diše plavo” prisustvovao je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednik utemeljitelja HDZ-a Marijo Kapulica, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, svi kandidati HDZ-a za načelnike, gradonačelnike i župana na lokalnim izborima 2017., koalicijski partneri…

MG 4391MG 4437Ispred načelnika s područja Virovitičko-podravske županije, kao i kandidata za načelnike sve nazočne je pozdravio predsjednik Udruge Općina RH i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić istaknuvši da govori ispred svojih kolega koji su najbolji od najboljih, koji su tu gdje jesu zato što poznaju potrebe svojih mještana i brinu o njima.

MG 4487U ime gradonačelnika naše županije prigodnim riječima se skupu obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin rekavši kako je prva i osnovna zadaća lidera lokalne i regionalne samouprave zadržati mlade ljude i to je cilj koji je ispred svih projekata.

MG 4496Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić rekao da su svi zajedno ovdje da potvrde da imaju snagu i volju.

– Naš mladi i perspektivni kandidat za župana Igor Andrović je čovjek koji će stvarati i raditi u zajedništvu s našim ministrom Tomislavom Tolušićem i našom Vladom i koji će postići vidljive rezultate u našoj županiji. To nam je cilj, preokupacija i zadaća. Također, politička zadaća nam je i da 13 načelnika i 3 gradonačelnika, kao i župan budu izabrani u prvom krugu te da vjerodostojna pobjeda i priznanje rada u proteklom periodu budu naš imperativ i u daljnjem nastojanjima i političkoj borbi – rekao je Josip Đakić.

MG 4504Nazočnima se potom obratio kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović zahvalivši u prvom redu svima koji mu pružaju potporu.

– U radu županijske uprave sudjelujem već gotovo 10 godina Upoznat sam sa svim projektima koji su u fazi realizacije, kao i onima koje tek trebamo realizirati. Iza mene su vidljivi rezultati, a jedan od njih je Poduzetnički inkubator koji je danas jedan od najboljih u Hrvatskoj, ali i sajam Viroexpo koji je također jedan od najvećih i najboljih u RH. Ono što je naša zadaća jest da nastavimo s konkretnim i vidljivim projektima koji će stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj, zapošljavanje i boljitak svih naših stanovnika. Ono za što ćemo se najviše zalagati je gospodarski razvoj, zapošljavanje i zaustavljanje iseljavanja mladih. Mi želimo biti operativna instanca koja će biti podrška svim poduzetnicima i građanima kako bi realizirali svoje projekte te koordinator i inicijator projekata u suradnji sa svim našim općinama i gradovima. Zajedničkom sinergijom mi možemo i moramo biti županija koja će se najbrže razvijati u naredne četiri godine – rekao je Igor Andrović.

MG 4527Ministar poljoprivrede i dopredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić svoj govor započeo je riječima da Hrvatska ima plavo Jadransko more, a HDZ ima najljepšu i “najplaviju” županiju u Hrvatskoj, a to je Virovitičko-podravska.

– Neću danas govoriti o svim mojim prijateljima koji su danas ovdje, ali spomenuo bih dva čovjeka. Jedan je Ivica Kirin za kojeg mnogo puta kažem da je vizionar i čovjek koji je definitivno napravio čuda od 2013. do 2017. godine u gradu Virovitici. Drugi je Igor Andrović koji je 2013. godine sa mnom rušio sve predrasude kada se govorilo o Virovitičko-podravskoj županiji, koji je posljednjih osam godina sa mnom odrađivao sve EU projekte i borio se da dovučemo potrebna sredstva u ovaj kraj. Danas je on čovjek koji će 21. svibnja biti proglašen za župana Virovitičko-podravske županije, čovjek kojem ja bezgranično vjerujem i za kojeg mogu reći da će biti bolji župan nego ja. Malo je takvih i zato Igore, svaka čast! – rekao je Tomislav Tolušić.

MG 4545Na kraju, sve nazočne pozdravio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ih pozvao da pokažu snažnu i čvrstu potporu kandidatima HDZ-a na lokalnim izborima 21. svibnja.

– Činjenica da HDZ uživa tako visoki stupanj povjerenja birača u Virovitičko-podravskoj županiji za sve nas predstavlja i priznanje i obavezu. Izbori na lokalnoj razini najbliži su ljudima, a po tom pitanju je HDZ u Virovitičko-podravskoj županiji pokazao vjerodostojnost i u razvojnom i političkom smislu, ali i u smislu osjećaja za realne potrebe.

IMG 6704Stoga politika naše Vlade, Vlade HDZ-a, je usmjerena upravo na istok Hrvatske, na Podravinu, Slavoniju, Baranju i Srijem. Činjenica da je Tomislav Tolušić na čelu Ministarstva poljoprivrede, Gabrijela Žalac na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Zdravko Marić na čelu Ministarstva financija šalje jasnu poruku. Taj trokut troje mladih ministara ove Vlade ima zadaću da operativno uz potporu svih drugih ministara provodi projekt “Slavonija”. Imaju znanje, energiju i poznaju situaciju na terenu i znaju što je potrebno kojem dijelu Slavonije. – zaključio je Plenković. (hdz.-vpz.com; foto: HDZ VPŽ, Matija R.)

[g-gallery gid=”405177″ random=”1″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content