Radionica o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u stečaju poslodavca u HGK – ŽK Virovitica

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, u organizaciji Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca i HGK – Županijske komore Virovitica, održana je radionica o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, uz informaciju o predstojećim izmjenama Zakona.

U ime HGK – Županijske komore Virovitica nazočne je pozdravio direktor Milan Vanđura, a u ime Središnjice Hrvatske gospodarske komore savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje Davorko Vidović.

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca (NN 86/08, 80/13 i 82/15) regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom. Zadnjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

Ravnatelj AORPS-a Ivan Madunić i rukovoditeljica Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova Ivana Krmek, predstavili su Zakon o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca.

Predstavljene su i obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca ili u slučaju blokade računa poslodavca, propisane procedure, kao i mogućnosti koje daje država putem Agencije.

Radionici su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata, stečajni upravitelji, odvjetnici, predstavnici FINA-e, Porezne uprave, HOK – POK Virovitičko-podravske županije, RA Vidra, LAG-ova, s područja županije, koji su dobili i konkretne odgovore na postavljena pitanja. (Anpo)

20170406 122035 resized

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content