Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja: Četiri rada predložena za Državnu smotru

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 31. ožujka 2017. šesti put domaćin Smotre projekata Virovitičko-podravske županije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Na smotri je u dvije kategorije predstavljeno pet projekata od kojih su povjerenstva (prosudbeno – Dragan Zubak, Martina Miler i Silvija Štimac te županijsko – Darko Špoljarić, Jasminka Viljevac i Zorislav Jelenčić) prva četiri predložila za sudjelovanje na državnoj smotri.
U kategoriji predmetne nastave učenici 5.a razreda Osnovne škole E. Kumičića Slatina David Cota, Gala Brunović, Lana Brdarić i Lana Kovačević pod vodstvom mentorice Vere Menčik predstavili su projekt Slatki MALI Slatinčani. U istoj kategoriji mentorica Ljiljana Peretin i učenici šestog i sedmog razreda slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca Elena Bićanić, Ivona Bosec, Noa Fazekaš i Venio Rulj nastupili su projektom Zabava je prava uz igranje društvenih igara.
Srednja škola Marka Marulića Slatina predstavila se s dva projekta: učenici Ana Kokoška, Josip Hrženjak, Karlo Matoković i Lara Grahovac vođeni mentorima Sanjom Špoljarić i Matijom Goslerom projektom Koš za koš, dok je Pomoć pri osnivanju Dječjeg vijeća Grada Slatine naziv projekta učenika Elene Batur, Eme Repić, Ivana Rešetara i Nives Čurić, a njihova je mentorica Sanja Mrzljak Jovanić. Učenici virovitičke Gimnazije Petra Preradovića Karlo Ila, Laura Fel, Sven Blaževski i Željko Romić predstavili su se projektom Istraživanje i rješavanje problema lokalne samouprave – smanjenje broja općina i gradova, a njihov je mentor Krunoslav Kovačić.
Svi učenici sudionici smotre dobili su kao poklon publikaciju „Osnove demokracije“, a smotru je promatralo i dvadeset učitelja i nastavnika, članova županijskog aktiva za Građanski odgoj i obrazovanje. (www.icv.hr, zj)

[g-gallery gid=”401991″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content