Svečana sjednica povodom Dana općine Čačinci

U Čačincima je svečano obilježen Dan općine, a ususret svečanoj sjednici općinskog Vijeća položeno je cvijeće i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Čačinaca. U nazočnosti saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, pročelnika za gospodarstvo VPŽ Igora Androvića, načelnika mađarske općine Csavoly Norberta Hamhabera te mnogih drugih političkih i drugih dužnosnika s područja VPŽ te članova i predsjednika svih dosadašnjih saziva Vijeća i Poglavarstva općine Čačinci, u Sali Iva 2 u Čačincima održana je svečana sjednica općinskog Vijeća koju je pozdravnim riječima otvorio predsjednik istog Tomislav Tomić zahvalivši se svim vijećnicima i dužnosnicima u Općini koji su se sve godine borili za što bolji život mještana Čačinaca.

dan opcine cacinci 2Potom se nazočnima obratio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ predstavivši sve projekte koji su obilježili protekle četiri godine:

dan opcine cacinci 3– Uistinu smo svi zajedno radili studiozno i prioritetno trudeći se kako bi svakome pomogli koliko možemo, od najmlađih do najstarijih. Općina Čačinci nastoji graditi svoju budućnost u duhu bogate tradicije, a istovremeno odgovoriti svim zahtjevima modernog doba. Sve što smo postigli i ostvarili ne bi bilo moguće bez potpore sadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana VPŽ Sanje Bošnjak, udruga, gospodarstvenika, prijatelja iz drugih općine te naših mještana koji su uvijek davali sve od sebe za dobrobit ove općine. – rekao je između ostalog Mališ U ime svih nazočnih načelnika obratio se načelnik općine Kaptol iz Požeško-Slavonske županije, Mile Pavičić istaknuvši sjajnu suradnju dvaju općina kao susjeda koje veže planina i Park prirode Papuk te poželio da ista bude plodna i uspješna i u narednom periodu.

U zaključku sjednice nagrađene su obitelji Natječaja za najljepšu okućnicu općine pa je tako nagradu za treće mjesto primila obitelj Živković iz Čačinaca, drugo mjesto pripalo je obitelji Tolić iz Paušinaca, a za najljepšu okućnicu 2016. Nagrađena je obitlej Habričko iz Čačinaca.

dan opcine cacinci 1Nagrađeni us potom i zaslužni pojedinci u proteklom periodu pa su tako zahvalnice primili mladi Luka Bolješić hrvatski rekorder u standardnom luku za kadete, za razvoj sporta, Drago Velić za dugotrajno humano djelovanje, odnosno preko 50 darivanja krvi te Stipan Mandić iz Čavolja za iznimno suradnju na međunarodnoj razini koji si zahvalio u ime nagrađenih. Sjednicu su svojim nastupima uljepšali ženski vokalni sastav ”Kontesa” iz Suhopolja te članovi KUD-a Čačinci.

Opširnije u idućem broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content