Tomislav Durmić, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Zdenci: Mjerama Ruralnog razvoja osigurati budućnost i razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Općine Zdenci kao svog kandidata na predstojećim lokalnim izborima kandidirao je aktualnog načelnika Tomislava Durmića. Ovom mladom Bankovčanu, rođenom 1977. godine, ovo će biti drugi mandat na čelu Općine. Inače, Tomislav je osnovnu školu pohađao u Münchenu i Zdencima, srednju školu završio je u Orahovici, a studij poljoprivrede na Veleučilištu u Vinkovcima. Kao svoj hobi Tomislav ističe poljoprivredu kojoj se posvetio od malih nogu.

Aktualni načelnik i kandidat za načelnika u novom mandatu kao ključnu stavku u narednom mandatu ističe daljnji razvoj infrastrukture, a osvrnuo se i na kapitalne projekte odrađene na području općine u periodu od 2013. do 2017. godine. U projekte koji su usmjereni, kako na razvoj infrastrukture, tako i podizanje kvalitete života svih mještana, uloženo je više od 15 milijuna kuna.

Problem s kojim se Tomislav suočio po dolasku na čelo Općine i što je predstavljalo prepreku kada su u pitanju daljnja ulaganja, su neriješeni imovinsko-pravni, odnosno vlasnički odnosi.

– Dobar dio imovine (zemljište i objekti) koji bi trebali biti u vlasništvu Općine su državnom su vlasništvu, nisu bili legalizirani te su kao takvi bili kočnica ulaganjima u infrastrukturu i razvoj. Naša općina je bazirana na poljoprivredu, a naše bogatstvo je poljoprivredno zemljište kojim raspolažemo. Imamo preko 5.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta i negdje oko 2.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u privatnom vlasništvu. Nažalost, i ovdje su imovinsko-pravni odnosi neriješeni, ali unatoč tome uspjeli smo se izboriti za Pilot projekt komasacije katastarske općine Zdenci koja se financira iz Programa ruralnog razvoja. Kao inženjeru poljoprivrede, moja vizija je suradnjom i uz pomoć našeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, mjerama Ruralnog razvoja za mlade poljoprivrednike i mala obiteljska gospodarstva osigurati budućnost i razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na našem području – ističe Tomislav Durmić.

Aktualni načelnik i kandidat na predstojećim lokalnim izborima, Tomislav Durmić, u osvrtu na mandat na izmaku ističe da je na području općine Zdenci odrađen značajan broj projekata važnih za daljnji razvoj i kvalitetu života stanovnika općine, a upravo to je i bio cilj.

– To su kanalizacija u Zdencima, nova ambulanta, također u Zdencima, koja je ujedno i prva ambulanta koja se gradila na području naše županije nakon Domovinskog rata, uređenje staza na groblju u Zdencima te izgradnja četiri kuće oproštaja na području općine. Osim toga, potaknuli smo i izgradili sustav za zaštitu od poplava u naselju Kutovi, a započeli smo i s rekonstrukcijom LED rasvjete na području općine. Obnovljeni su i društveni domovi u Slavonskim Barama i Dugoj Međi te je izgrađeno dječje igralište u Zdencima. Iznimno su nam bitni naši najmlađi stanovnici koji su naša budućnost te nastojimo pomoći roditeljima tako da smo osigurali besplatan vrtić za svu našu djecu vrtićke dobi, prvašići imaju besplatne udžbenike, a u planu nam isto osigurati i za više razrede. Također, podigli smo broj stipendista na 15 studenata, a potporu s 300 na 700 kuna – ističe Tomislav Durmić te dodaje kako Općina i za naredni period u pripremi ima niz projekata.

– Uz Pilot projekt komasacije poljoprivrednog zemljišta vrijedan 12 milijuna kuna, na mjere ruralnog razvoja ovih dana kandidiramo projekt rekonstrukcije objekta NK Sloga, prijavili smo kanalizaciju u naselju Duga Međa, pripremamo projekte i troškovnike za uređenje ostalih domova, izgradnju pješačkih staza, uređenje groblja na području općine… – rekao je Durmić te naglasio da je ovo samo jedan mali dio od planiranog jer se i dalje nastavlja ulaganje u obrazovanje, ali i ostale segmente koji će značajno utjecati na kvalitetu života svih stanovnika općine.

Kandidat HDZ-a za zamjenika načelnika Općine Zdenci je Jurica Kiris. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content