Uskrsna slatka potraga u subotu, 22. travnja u Slatini

Turistička zajednica grada Slatine i ove godine organizira za najmlađe Uskrsnu slatku potragu. U subotu, prije Bijele nedjelje ili Mladog Uskrsa, 22. travnja, u Parku 136. slatinske brigade u 11:00 sati započet će potraga za slatkišima. Organizator je pripremio i kazališnu predstavu za djecu u 11:30, koju poklanja POU Slatina i Kino Slatina. Kao i proteklih godina, u parku će djeca pronalaziti slatkiše skrivene u travi, na drveću, ispod klupa. Od 10 sati, Park će biti zatvoren za posjetitelje, do početka utrke.

DSC 0012

U obilježavanju Uskrsa u Slatini sudjelovat će i Moto klub Speed iz Slatine prerušeni u Moto zečeve. Turistička zajednica grada Slatine poziva svu djecu s područja grada Slatine, ali i iz ostalih dijelova naše županije, na sudjelovanje u ovoj veseloj manifestaciji. Uz slatkiše, najsretniji tragači će moći pronaći i poklone sponzora: POU Slatina, Radio Slatina i TZ grada Slatine. U slučaju lošeg vremena i kiše, slatka potraga će se održati sljedeće nedjelje, odnosno
30. travnja, također u 11:00 sati, budući da će se u subotu, 29. travnja, također u Parku 136. slatinske brigade održati Sajam cvijeća.

DSC 0022

Uoči Uskrsa, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina, Dragica Šuvak, priprema zajedno s učenicima i učiteljicom Osnovne škole Eugena Kumičića, Mirna Fedoran, veliku pisanicu. Vesela, velika pisanica će biti izložena u prostorijama muzeja. Tijekom uskrsnih praznika možete posjetiti Zavičajni muzej Slatina i uživati u izložbi muzejskih pisanica i uskrsnih čestitki, kao i u stalnom postavu muzeja. Ulaz u Muzej je besplatan samo uz donesenu šarenu ispuhanu pisanicu. Svaka donesena pisanica će biti dio uskrsnog gnijezda u predvorju.

DSC 0014 1

(Turistički ured Slatine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content