Virovitički list: Građanima Virovitice sigurnije prometnice, novi nogostupi i uređene biciklističke staze, stiže rasvjeta i u “Aleju maturanata”

Virovitica je danima veliko gradilište pa svi oni koji ovih dana putuju na posao kolnike dijele s građevinskim strojevima tvrtke Ceste Bjelovar d.o.o., koji rade punom parom. Kako bi građani imali sigurnije prometnice, bez rupa, oštećenja i kritičnih zona, naveliko se radi na njihovoj sanaciji ili rekonstrukciji. U tijeku su ili su već dovršeni radovi na sanaciji kolnika u ulicama Augusta Šenoe, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića, na Trgu kralja Petra Svačića te V. odvojka u Ulici Rezovački vinogradi. U planu je i dvadesetak novih komunalnih projekata s kojima će grad krenuti u realizaciju u narednim mjesecima, uključujući dječja igrališta, parkirališta, sustave javne rasvjete i biciklističke staze.

MG 3085NIJE DOVOLJNO ‘POKRPATI RUPE’

Sve ceste i nogostupi koji su obuhvaćeni ovim programima zasad su u jako lošem stanju, čega su građani itekako svjesni. Želimo li sigurniji grad, da djeca imaju normalne nogostupe i osvijetljena raskrižja, a vozači neoštećene kolnike, onda nije dovoljno samo održavati i ‘pokrpati rupe’, nego se pobrinuti za cijeli problem – objašnjava Marijo Klement, privremeni gradski pročelnik za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo. Dodaje da je iz tog razloga planirana i sanacija kolnika na desetak drugih lokacija u gradu, izgradnja novih sustava javne rasvjete kao i uređenje kao i izgradnja nogostupa na mjestima na kojima ih zasad nema.

virovitica biciklistiSIGURNIJE ZA BICIKLISTE

U planu i uređenje biciklističkih staza uz kružne tokove, punktovi koji su zasad problematični za bicikliste, kao i vozače automobila. Projekt je to u kojem će s više od 800.000 kuna sudjelovati Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa. Planira se postavljanje led markera, dodatni reflektori, obilježene nove biciklističke staze i bolje osvjetljena raskrižja.

– Borimo se i za svaku kunu koju možemo dobiti iz ministarstava, nakon što smo brojne aktivnosti već pokrenuli sredstvima iz vlastitog proračuna – kaže Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik.

aleja maturanataSVJETLO ZA ALEJU MATURANATA

Gradski program gradnje nije zaboravio ni prigradska naselja. Ondje, gdje se dosad ulagalo “pod zemlju”, u novu kanalizacijsku ili plinsku mrežu, na red su došli kolnici, javna rasvjeta, parkirališta i igrališta. Prometna Aleja maturanata, kojom svakodnevno putuju stanovnici Virovitice, Sv. Đurđa, Milanovca, Podgorja i Golog Brda, konačno će dobiti javnu rasvjetu, vrijednu oko 480.000 kuna. (www.icv.hr; mlo; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content