U virovitičkoj Općoj bolnici ponovno otvoren Odjel za psihijatriju

Nakon što je zatvoren 2015. godine u mandatu ravnateljice Marijane Živko zbog manjka liječnika, Odjel za psihijatriju Opće bolnice Virovitica je na prigodnoj svečanosti ponovno otvoren. Uz ravnateljicu virovitičke Opće bolnice Mirjanu Peček i predsjednika Upravnog vijeća Igora Androvića, svečanosti otvorenja nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradski pročelnik Marijo Klement, županijska pročelnica Jasna Abramović, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Marijana Banjavčić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Miroslav Venus…
Zgrada gdje se nalazi Odjel za psihijatriju adaptirana je vlastitim sredstvima, a kapacitet je 16 ležajeva. Unatoč tome što i dalje postoji kadrovski problem, nova Uprava iznašla je rješenje tako da su organizirana dežurstva s vanjskim suradnicima. Tako će se moći organizirati i dežurna psihijatrija i redovan rad. Voditeljica odjela je dr. Snježana Karničnik.

MG 2057

Ravnateljica bolnice Mirjana Peček predstavila je liječnike i vanjske suradnike koji će raditi na novootvorenom odjelu te naglasila da Uprava bolnice ovom prilikom pokazuje da su interesi pacijenata na prvom mjestu.
– Odjel je zatvoren u travnju 2015. godine zbog manjka liječnika, ali isto tako i manjka interesa da se iznađu rješenja za opstanak Odjela. Pacijenti su do sada zbrinjavani u okolnim bolnicama, a od sada će se 24 sata na dan zbrinjavati u našoj ustanovi. – naglasila je Mirjana Peček.

Predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Igor Andrović istaknuo je da je ovo početak otvaranja novih odjela i ulaganja.
– Nedavno je potpisan Ugovor za projekt “ Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijedan 50 milijuna kuna u sklopu kojeg će se opremiti pet operacijskih sala, dnevne bolnice te izgraditi novi dio bolnice. Sanacija nije uspjela, no mi smo racionalnim načinom poslovanja, uz otvaranje novih odjela, dokazali da možemo našoj bolnici vratiti stari sjaj i da bude među vodećima u Hrvatskoj. – reko je Igor Andrović. (www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”401835″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content