Amaterska motoliga u Vinkovcima: Nebojša Rajak zlatni, Boško Tomeković i Danijel Pušić srebrni, Mario Leško i Nikola Rajak brončani

Na karting stazi Autokluba Vinkovci, a u odličnoj organizaciji Motokluba Vinkovci i Oldtimer kluba “Stari sjaj”, u Vinkovcima je održana Amaterska motoliga za motore marke Rama Tomos, bez preinaka na dohvatima bloka, prednjih i zadnjih vilica. Naime, Rame se mogu prekrajati radi visine malodobnih vozača. Kotači i kočnice iz cijeloga Tomos asortimana zadani su minimumom originala (to znači da na Apn ne može staviti kotače od automatika, ali može od Tomosa 14, 15, sprinta, elektronika, ili BT, ATX, ili CTX u svrhu poboljšanja kočenja). Kočioni sustav mora biti ispravan i besprijekoran. Sajle i štangice, kao i crijeva bez napuklina i u potpunosti ispravne. Moguće kombinacije, Rama APN – BT cilindar, Rama BT – APN cilindar serija.

Na natjecanju u Vinkovcima natjecali su se u šest klasa: juniori, Automatic serija 1/1, Automatic Kit 1/2 , 2/3 mjenjač Open , 2/1 mjenjač serija i 2/2 mjenjač serija.

U klasi junior prvo mjesto osvojio je Ante Leko iz Nuštra, drugi je bio Vid Marendić (Lučko), dok je treći bio Nikola Rajak iz Virovitice.

U klasi Automatic serija 1/1 prvo mjesto osvojio je Frane Usmiani s Korčule, drugi je bio Boško Tomeković iz Špišić Bukovice, dok je treći bio Ivan Kovačević iz Vinkovaca.

U klasi Automatic Kit 1/2 prvo mjesto osvojio je Nebojša Rajak iz Virovitice, drugi je bio Denis Marendić iz Lučkog, dok je treći bio Krešimir Buljan iz Hrvatskog Leskovca.

U klasi 2/3 mjenjač Open prvo mjesto osvojio je Andraž Cverlin iz Slovenije, drugi je bio Danijel Pušić iz Virovitice, a treći je bio Slavko Krč iz Slovenije.

U klasi 2/1 mjenjač serija prvo mjesto osvojio je Frane Usmiani s Korčule, drugi je bio Leo Lefler iz Rijeke, dok je treći bio Mario Leško iz Špišić Bukovice.

U klasi 2/2 mjenjač serija prvo mjesto osvojio je Marko Martan iz Donje Voće, drugo mjesto osvojio Ivan Tomas iz Belišća, dok je treći bio Dejan Biro iz Osijeka.

Među natjecateljima bila je i jedna djevojka – Petra Marošević, u klasi junior iz Nuštra.

Na početku natjecanja sve nazočne pozdravio je predstavnik Grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić, te Josip Dabro, predastavnik Vukovarsko-srijemske županije. (glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content