Anketa 2×1 komunikacije: Kirin opet osvaja Viroviticu, Andrović novi župan

Prema anketi 2×1 komunikacija, provedenoj na području cijele Virovitičko-podravske županije na 2.312 ispitanika, HDZ-ov kandidat za župana Igor Andrović već će u prvom krugu lakoćom odnijeti pobjedu ispred Mostovog Tomislava Žagara. Andrović osvaja 52 posto, Žagar 18, a kandidat HSS-a, SDP-a, HNS-a i HSU-a Zdravko Dijaković 15 posto glasova. Neodlučno je 15 posto ispitanika.

Ukupno gledajući stranke, HDZ s koalicijskim partnerima na području županije dobiva 52 posto glasova. a SDP s koalicijskim strankama 22 posto. Most lošije kotira od svog kandidata za župana. jer osvaja samo sedam posto glasova anketiranih. Neodlučno je 12 posto.

Prema rezultatima, Ivica Kirin suvereno će u prvom krugu postati novi/stari gradonačelnik Virovitice. Po anketi dobiva 62 posto glasova, dok njegova lista osvaja više od 50 posto. Zanimljivo, u Virovitici, izborni prag prelazi još samo SDP-ova koalicija. Njihov kandidat Dražen Kurečić nalazi se na 14 posto, a Siniša Prpić na sedam posto. Neodlučnih je 17 posto.

Zanimljiva će biti borba u Slatini, ali prema anketnim podacima, Ivan Roštaš bit će gradonačelnik i u mandatu od 2017. do 2021. godine. Slijedi ga Denis Ostrošić.

Iako u Orahovici Josip Nemec ima “snažnog protukandidata” Ana-Mariju Petin, saborska zastupnica očito ne uživa veliko povjerenje u ovom gradu. Josip Nemec prema anketi proći će već u prvom krugu i postati novi/stari gradonačelnik. Petin osvaja tek 14 posto. Slična je situacija i za Gradsko vijeće, gdje će HDZ-ova koalicija lakoćom do većine.

Slična situacija u općinama

Što se tiče općina, Mališ (HDZ) prema rezultatima bit će načelnik u Čačincima, gdje je njegova lista dvostruko bolja od najbliže konkurencije – SDP-ove koalicije.

Mirko Rončević (HDZ) i dalje će biti načelnik Općine Čađavica, a u Općinskom vijeću će imati još snažniju podršku nego je ona to bila do sada, jer HDZ s koalicijskim partnerima osvaja više od 55 posto glasova.

Željko Grgačić (HDZ) u prvom krugu prema agenciji 2×1 komunikacije osvaja 60, a Danijel Bijuk (SDP) 15 posto glasova. Neodlučnih je 25 posto.

Đuro Bukvić (HDZ) po anketnim podacima bit će rekorder ovih izbora, jer mu ankete daju više od 80 posto potpore, a slična je situacija i za Općinsko vijeće.

U Špišić Bukovici, Hrvoje Miler (HDZ) ući će u svoj drugi mandat. Najozbiljnija prijetnja, Dubravko Bedeković, mjeri 20 posto podrške, što je za 35 posto manje od Milerovih 55 posto. I za Općinsko vijeće je slična situacija, HDZ-ova koalicija bilježi 55 posto glasova, a neodlučnih je 20 posto.

Siniša Horvat (HDZ) u Suhopolju će biti novi načelnik. On će već u prvom krugu biti bolji od svojih konkurenata, od kojih mu je najbliži Petar Duvnjak (NL) sa 15 posto glasova, barem ako se pita ispitanike ove ankete. Za Općinsko vijeće Suhopolja, HDZ-ova koalicija će tvoriti apsolutnu većinu, a prag prelaze još Most i SDP-ova koalicija.

Nakon 2013. godine, Željko Vencl (HDZ) i u novom će mandatu biti načelnik Nove Bukovice. Njegov protukandidat Tomislav Bračun dobiva čak 30 posto manje glasova. I u Općinskom vijeću, HDZ će imati apsolutnu većinu, pokazuju rezultati ankete.

Koalicija HDZ-HDSSB u Mikleušu osvaja apsolutnu većinu u Općinskom vijeću, a Milan Dundović prema istraživanju i u novom četverogodišnjem razdoblju bit će načelnik ove općine.

Slična je situacija i u Zdencima, gdje će Tomislav Durmić (HDZ) ponovno biti načelnik, a HDZ-ova koalicija suvereno je ispred konkurencije i osvojit će više od 50 posto glasova za Općinsko vijeće.

U Crncu je Mato Damjan (HDZ) ispred Filipa Vidovića (HSS) i trebao bi pobijediti u prvom krugu, dok u Općinskom vijeću HDZ-ova koalicija osvaja više od 60 posto glasova.

Kao i na posljednjih nekoliko izbora, HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Voćin, Predrag Filić, već će u prvom krugu razriješiti pitanje pobjednika, jer od svog najbližeg pratitelja iz SDP-a ima više od 55 posto više glasova.

Nedaleko rijeke Drave, u Sopju, Berislav Androš (HDZ) bit će novi načelnik, a HDZ-ova koalicija imat će apsolutnu većinu u Općinskom vijeću.

U susjednoj općini Gradina, Marko Ajček (HDZ) osvaja čak 45 posto glasova više od Milana Cindrića i tu će pitanje pobjednika po anketi biti riješeno u prvom krugu. I u Općinskom vijeću Gradine, HDZ-ova koalicija osvaja više od 60 posto glasova.

Ukoliko se rezultati pokažu točnima, HDZ će s koalicijskim partnerima i nakon ovih izbora biti 100-postotni pobjednik, jer prema rezultatima ankete, svi načelnici i gradonačelnici te župan doći će iz redova HDZ-a, a istodobno će sva općinska i gradska vijeća, te županijska skupština imati većinu HDZ-a s koalicijskim partnerima. (direktno.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content