U Društvenom domu u Gornjem Bazju održan predizborni skup HDZ-a za općinu Lukač

U prepunom Društvenom domu u Gornjem Bazju održana je 27. obljetnica osnutka i predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za općinu Lukač. Na skupu su, uz kandidate za Općinsko vijeće Lukača, predstavljeni i kandidati koalicije HDZ – HSLS – HSP – HSP dr. Ante Starčević – HDSSB liste za Županijsku skupštinu čiji je nositelj Tomislav Tolušić.

Predizbornom skupu nazočili su potpredsjednik HDZ-a i ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, kandidati za njegove zamjenike Marijo Klement i Darko Žužak, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, županijski predsjednik HSP dr. Ante Starčević Renato Poldrugač, županijski predsjednik HSP-a Željko Teri, općinski načelnici i kandidati HDZ-a za načelnike Đuro Bukvić (Lukač) i Mirko Mališ (Čačinci).

hd lukac 11
Nakon predstavljanja liste HDZ-a za Općinsko vijeće, nazočnima se obratio sadašnji i budući načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, koji je nabrojao neke od ključnih projekata za općinu Lukač, te dodao:
– Naši protivnici imali su 8 godina da naprave nešto, od 1997. do 2005. godine, a nisu napravili ništa. Sad bi opet htjeli doći na vlast, pa da unište sve ovo što smo mi zajedno napravili u zadnja 3 mandata. Prijatelji moji, to neće ići. Na prošlim lokalnim izborima ostvarili smo najbolji rezultat za načelnika i Općinsko vijeće. Siguran sam da će na području općine Lukač opet biti tako. Svi odrađeni projekti i planovi stavljeni su u funkciju općeg napretka svakog našeg naselja i boljeg života svakog stanovnika ovdje. Hvala vam na dosadašnjoj podršci, ali da bi ova priča imala isti nastavak, trebamo vaš glas i vaše povjerenje i za buduće četiri godine.

hd lukac 17
Nazočne je pozdravio i kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, te između ostalog rekao:
– U ovo predizborno vrijeme pljušte obećanja. Ono što je vaš načelnik obećao uvijek do sada je i ostvario. Tako će biti i dalje. Neki dan sam ovdje obilazio OPG-ove koji su dobili sredstva iz fondova EU. Premalo nam je bio jedan dan da obiđemo samo ono što se trenutno radi na ovoj općini. Jedan od kapitalnih projekata je sustav navodnjavanja na području općine Lukač, koji će biti realiziran u skoroj budućnosti. Virovitičko-podravska županija brine se za svoje poljoprivrednike, ali i za gospodarstvenike, kojih na području ove općine ima jako puno, što vas i čini tako jakom općinom.

hd lukac 20
Prisutnima se potom obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić:
– Svi vaši kandidati za općinsko viječe kao i naš načelnik imat će potporu županije i ministra i nas u saboru. Odabrali smo ono što je najbolje, s time izlazimo pred naše birače i tražimo vašu potporu. Nije upitno da će Đuro dobiti izbore na području općine Lukač, pitanje je samo hoće li imat 51 ili 81 posto. Danas kad bismo se trebali osvrnuti na naše suparnike, mislim da to nije potrebno. Njihovo usnulo ponašanje govori sve o njima. Vjerojatno da, nekim čudom, pobjede na izborima, bi se isto tako usnulo ponašali na vlast i uništili sve ono što smo stvarali godinama. Vi ste snaga koja nam daje poticaj i koja zrači, stoga vas molim da budete s nama i 21. svibnja i date potporu našim listama, Đuri i Igoru!

hd lukac 29
Nazočnima se obratio i nositelj liste za Županijsku skupštinu, ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić:
– U ovu općinu dolazim zadnjih 20 godina, i istina je ono što Đuka kaže, da je bio čemer i jad. Nakon dolaska njega i Hrvatske demokratske zajednice, sada je ovo nešto drugo i na tome mu skidam kapu. Sve dobre projekte koje je ekipa iz Općine Lukač pripremila i kandidirala na natječaje za sredstva EU fondova, podržali smo. Tako će biti i nadalje. Igor je moj prijatelj, suradnik i bio je uključen u sve velike projekte na području županije. Vjerujem da će biti još bolji župan od mene i nastaviti pomagati općinu Lukač – naglasio je Tolušić. (www.hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”408638″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content