FOTO: Mnoštvo Slatinčana i gostiju na Prvosvibanjskom pikniku na Javorici i u Potočanima

Paljenjem velikog svibanjskog krijesa na nogometnom igralištu u Kozicama u subotu, 30. travnja, počelo je dvodnevno obilježavanje Praznika rada. Nakon što je veliki krijes zapaljen, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš dijelio je grah za nekoliko stotina Kozičana i njihovih gostiju. Veče je obilovalo glazbom za narodno veselje, a najmlađi su iskoristili dobar travnjak na igralištu uz dobro osvjetljenje, kako bi potrošili višak energije i stekli nešto kondicije za nogomet.

Prvog svibnja osvanuo je sunčan sa solidnih 20 stupnjeva i omiljena okupljališta Slatinčana na Javorici, Bunariću i Potočanima bila su puna gostiju.

Na središnjoj proslavi na Javorici grah su dijelili gradski i županijski dužnosnici, među kojima je bila obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Ivan Roštaš i njegov zamjenik Miroslav Venus te direktorica gradske Turističke zajednice Helena Hegediš, a popodnevni sati protekli su uz veselo druženje sa Suhopljskim tamburašima.

Najvrijedniji Mjesni odbor, u Potočanima, dobio je i poklon – motornu kosilicu za travu koju im je osobno uručio slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš. Brojnim okupljenim mještanima u Potočanima pridružio se i županijski pročelnik Igor Andrović, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pročelnik u gradu Virovitici Marijo Klement te brojni drugi… (www.icv.hr, žf; foto: Ž. Felbar, K. Toplak)

[g-gallery gid=”406205″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content