FOTO: Obilježen Dan zaštite prirode u RH i Međunarodni dan biološke raznolikosti te 25. godišnjica LIFE projekata

Povodom 22. svibnja, Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti, koji se ove godine obilježava pod motom Bioraznolikost i održivi turizam, te obilježavanja 25. godišnjice provedbe LIFE projekata u EU, Turistička zajednica VPŽ i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ organizirale su predstavljanje prijavljenih i projekata u realizaciji. Riječ je o projektima koji se provode u zaštićenim područjima Virovitičko-podravske županije, a svojim rezultatima će direktno pridonijeti razvoju održivih oblika turizma na području kontinentalnog dijela Republike Hrvatske.

Prezentacija Biološka raznolikost-održivi turizam-LIFE održana je u Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča, a prisustvovali su joj i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak te predstavnici turističkih zajednica i razvojnih agencija s područja županije. Uvodno su sve nazočne u ime organizatora pozdravili ravnateljica Javne ustanove VPŽ Tatjana Arnold Sabo te zamjenik direktorice županijske Turističke zajednice Josip Mikolčić koji je potom predstavio publikaciju „Destinacija s potpisom UNESCO-a“.
Potom su predstavljeni LIFE projekti u provedbi, „Geopriče UNESCO geoparka“, projekti Tourism4All, Interreg i Centar za posjetitelje-Dvorac Janković, Integrirani razvojni program Virovitice „5 do 12 za Dvorac“, projekt EPIcentar Sequoia Slatina, Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav te projekti coop MDD, Interreg i Posjetiteljski centar Dravska priča-interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode.

Po završetku prezentacije sudionici su obišli poučnu stazu te prisustvovali prezentaciji održivog oblika turizma u zaštićenom području. (icv.hr, virovitica-nature.hr, foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”410549″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content