FOTO: Prezentacija vatrogasne opreme i vozila u Virovitici

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Virovitica su u povodu svibnja – Mjeseca zaštite od požara, na parkiralištu Robne kuće u Virovitici održali prezentaciju vatrogasne opreme i vozila.

Kako je tom prigodom istaknuo zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica Anto Tutić, ovo je prilika da se građani upoznaju s opremom, vozilima i tehnikom koju koriste vatrogasci u svojim intervencijama, ali i da i iz prve ruke dobiju korisne informacije o rukovanju zapaljivim sredstvima, prevenciji požara u prostorijama i na otvorenom, propisima i svemu ostalom što može doprinijeti prevenciji neželjenih situacija te vrste, a kakve su na žalost često prisutne.

MG 7786Vatrogasnim vozilima posebno su se veselila djeca, a imali su prigodu vidjeti i sjediti u modernim navalnim vozilima, zapovjednom vozilu, vozilu – ljestvama, vozilu – cisterni, interventnom motornom čamcu i ostalom.

Ovu zanimljivu prezentaciju vatrogasne opreme i vozila organizirala je Vatrogasna zajednica Grada Virovitice koju čine Javna vatrogasna postrojba Virovitica, DVD Virovitica i DVD Korija, te pokrovitelj ovog događaja Grad Virovitica.

MG 7824Uz mnogobrojne građane na prezentaciji su nazočili i županijski pročelnik Igor Andrović, te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (www.icv.hr; bs; foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”408510″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content