Na gradskoj razini članovi HSU-a na strani HDZ-a

Lokalni izbori uvijek iznjedre političke neobičnosti koje se rado komentiraju, a ovaj put tema u Virovitici je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU). Jer, na županijskoj razini ova stranka koalira s partnerima SDP-om, HSS-om i HNS-om, dok su s tim istim partnerima na gradskoj razini prekinuli sve odnose i svoje gradske birače pozvali da u Virovitici i okolici glasuju za – HDZ.

– Nezadovoljni smo svojim dosadašnjim koalicijskim partnerima na gradskoj razini, najviše s SDP-om, jer su bili nekorektni i neprofesionalni. U četiri godine nismo imali niti jedan sastanak kao koalicija. Ni par dana prije izbora, kao partner SDP-u, HNS-u i HSS-u nismo vidjeli ni slovo od programa s kojim ćemo se predstaviti građanima. SDP u Virovitici nema dovoljno ljudi ni da prikupljaju potpise na štandu – razloge zbog kojih su izašli iz gradske koalicije objašnjava Dražen Moslavac, predsjednik gradske organizacije HSU-a, koji je ujedno i privremeni predstavnik za stranku na županijskoj razini, na kojoj je s SDP-om, budući da dobro surađuju, kaže – zadovoljan.

MUTNE POLITIČKE KRIŽALJKE

Na prošlim izborima gradska koalicija osigurala je virovitičkim umirovljenicima u HSU-u jedno mjesto u gradskom Vijeću. Ovaj put, kaže D. Moslavac, SDP je par dana prije službene kampanje bez konzultacija s partnerima presložio listu “po svom”.

– O tome nas nisu ni obavijestili, nego su nas stavili na 8. mjesto na listi, koje inače nikako ne može ući u saziv gradskog Vijeća. Sve bi bilo drugačije da su bili korektni, da su nas obavijestili o razlozima preslagivanja, da za nas nema mjesta, ali to nisu učinili. Mutnim načinima sebi su prilagodili listu i pokazali nam što misle o umirovljenicima. Smatramo da nas se time ne poštuje i da im umirovljenici, koji inače čine bitan dio biračkog tijela, ništa ne znače, pa smo odlučili izaći iz koalicije i na izbore ići samo kao birači. Pozvao sam sve umirovljenike da na gradskoj razini glasujemo za HDZ, jer smo s tom strankom imali dobru suradnju, premda smo im bili opozicija u dosadašnjem gradskom Vijeću – kazao je D. Moslavac.

Gradska koalicija koju predvodi SDP nema ni kadrove ni mogućnosti učiniti nešto za boljitak Virovitice, smatra D. Moslavac i zato su se okrenuli drugoj političkoj struji, koja je dugo na vlasti i ima rezultate, objašnjava. Da je stav D. Moslavca stav pojedinca, a ne stranke koju predstavlja, tvrdi Dražen Kurečić, predsjednik gradske organizacije SDP-a i nositelj koalicije s kojom se na izborima kandidira za mjesto gradonačelnika Virovitice.

– Prema mojim saznanjima, Dražen Moslavac zastupa samo svoje interese, a ne interese umirovljenika. Nije vjerodostojan jer s jedne strane poziva svoje članove da glasaju za HDZ u isti dan kada u Saboru ta ista stranka najavljuje rez mirovina. Ujedno, čudi me kako nije upoznat s dijelom našeg izbornog programa, vezano za umirovljenike. Za sve koji žive s manje od 1500 kuna mjesečne mirovine, predvidjeli smo dodatnu mjesečnu naknadu i za te potrebe 1,5 milijun kuna godišnje – ističe D. Kurečić, u ime koalicije SDP-HNS-HSS za grad Viroviticu. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content