HDZ općine Nova Bukovica proslavio 27. rođendan: Mala općina s nizom značajnih projekata

Mnogobrojni mještani Nove Bukovice te članovi i simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice prisustvovali su u Domu kulture u Novoj Bukovici obilježavanju 27. obljetnice osnivanja HDZ-a za općinu Nova Bukovica i predizbornom skupu na kojem su se predstavili kandidati koalicije HDZ, HSLS, HSP dr. Ante Starčević, HSP i HDSSB za Virovitičko-podravsku županiju, kao i kandidati HDZ-a za općinu Nova Bukovica.
Obljetnicu su svojim dolaskom uveličali, potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, kandidati za njegove zamjenike Marijo Klement i Darko Žužak, saborska zastupnica Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, predsjednik županijske organizacije HSP dr. Ante Starčević Renato Poldrugač, općinski načelnici i kandidati HDZ-a za načelnike: domaćin Željko Vencl (Nova Bukovica), Siniša Horvat (Suhopolje), Tomislav Durmić (Zdenci), Mato Damjan (Crnac), Milan Dundović (Mikleuš)… Uz mnoštvo simpatizera i članova HDZ-a obljetnici su nazočili i predstavnici Mladeži HDZ-a kao i Zajednice žena Katarine Zrinski…

IMG 3147
Nakon predstavljanja liste HDZ-a za Općinsko vijeće, nazočnima se obratio kandidat za načelnika i aktualni načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl:
– Dolaskom na vlast 2013. godine, u suradnji sa tadašnjim županom Tomislavom Tolušićem i Razvojnom agencijom VIDRA krenuli smo u realizaciju brojnih kapitalnih projekata. Danas u Novoj Bukovici imamo novu ambulantu opće i dentalne medicine, krenulo se kanalizacijskom mrežom u Novoj Bukovici, općina je gotovo u cijelosti pokrivena vodovodnom mrežom… U 2015. godini smo bili možda najveće gradilište u Republici Hrvatskoj i stoga mogu reći da naša općina ima budućnost – rekao je Željko Vencl.
Predstavljeni su i kandidati koalicije HDZ – HSLS – HSP – HSP dr. Ante Starčević – HDSSB za Županijsku skupštinu predvođeni nositeljem liste Tomislavom Tolušićem.

IMG 3190
Prisutima se potom obratio kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović:
– Želimo nastaviti u onom smjeru kojim smo išli i do sada, s vidljivim i konkretnim projektima koji znače porast zapošljavanja i gospodarski razvoj te u konačnici zaustavljanje iseljavanja mladih iz ovih krajeva, to je glavni cilj našeg programa. Politička utakmica je već odavno započela i u njoj ne pobjeđuju oni koji se bave visokom politikom, već oni koji se bave problemima s kojima se nose mali ljudi, oni koji su njihova podrška i servis. – naglasio je Igor Andrović.

IMG 3197
Prisutne je pozdravio i predsjednik županijske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić.
– Vi ste jedna od 13 općina u kojima smo pobijedili, a pobijedili smo zahvaljujući sposobnim ljudima koji su se spremni založiti za svoju sredinu. Pred nama su sada nove zadaće i izazovi te trenuci u kojima moramo, hoćemo i želimo osigurati bogatu budućnost hrvatskom narodu. Mi ne nudimo obmane, iskrena srca stajemo pred svoje ljude i tražimo potporu i time im dajemo na znanje da smo za njih dostupni 24 sata na dan – rekao je Josip Đakić.

IMG 3319
Nazočnima se obratio i nositelj liste za Županijsku skupštinu, ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić:
– Mi podržavamo one koji rade i koji se trude za boljitak mještana svakog i najmanjeg naselja na području općine. Nova Bukovica je općina s malim proračunom, no unatoč tome realizirano je niz vrijednih projekata. Smatram da sada možemo napraviti jedan još veći iskorak jer u Zagrebu imamo i svoje ljude voljne pomoći svome kraju i u tome vidim formulu za uspjeh – rekao je Tomislav Tolušić.

Uoči samo obljetnice, članovi Općinskog odbora HDZ-a Nova Bukovica polaganjem vijenaca odali su počast svim preminulim članovima HDZ-a te hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. (www.hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”407025″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content