Idući tjedan počinju radovi na obnovi i rekonstrukciji Dvorca Janković u Suhopolju

Radovi na rekonstrukciji i potpunoj obnovi Dvorca Janković u Suhopolju, počet će idući tjedan. Jedan od nekad najljepših dvoraca u Slavoniji, koji je godina stajao zapušten, kojeg je od potpunog urušavanja, spasila Virovitičko-podravska županija, koja ga je prvo kupila, a potom njegovu obnovu i prenamjenu u Centar za posjetitelje prijavila na europske fondove, od idućeg tjedna počet će ispisivati ljepšu stranu svoje povijesti.

Naime, predstavnici izvođača radova Radnik iz Križevaca, nadzora CIP iz Virovitice, nositelja projekta Virovitičko-podravske županije, djelatnici VIDRA-e i ostali dionici i partneri na projektu, obišli su u srijedu Dvorac Janković u Suhopolju, održavši pritom uvodni sastanak uoči skorašnjeg početka radova na potpunoj obnovi ruševnog Dvorca Janković.

IMG 3762U trenutno stanje Dvorca Janković, između ostalih, uvjerili su se i saborski zastupnik Josip Đakić, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek, pročelnik u Gradu Virovitici Marijo Klement…

Ovim projektom će se rekonstruirati i obnoviti Dvorac Janković u Suhopolju s ciljem razvoja prepoznatljive turističke destinacije na području Virovitičko-podravske županije. On će postati Centar za posjetitelje u obnovljenoj i opremljenoj glavnoj zgradi s bočnim krilima veličine 3.414,99 m2 u kojoj će posjetiteljima i gostima na raspolaganju biti smještajni kapaciteti – ukupno 15 soba , a time će se otvoriti i nova radna mjesta. Suhopolje će tako postati jedno od atraktivnijih mjesta na karti kulturnog turizma, unaprijedit će se upravljanje kulturnom baštinom, osigurati gospodarska korist, razvoj i zapošljavanje lokalnog stanovništva.

dvorac suhopolje future1Nositelj projekta čija je ukupna vrijednog 39.767.716,50 kuna, dok je udio EU sredstava 33.419.096,67 kuna je Virovitičko-podravska županija. Izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a projektni partneri su: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content