Igor Andrović preuzeo dužnost župana Virovitičko-podravske županije

Novi virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u petak 26. svibnja, službeno je preuzeo dužnost. U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije upriličena je primopredaja dužnosti župana. Naime, na netom okončanim lokalnim izborima za župana, Igor Andrović je premoćno pobijedio kao kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSP AS-HSP i HDSSB, osvojivši 56,14 posto glasova.

Tijekom primopredaje bili su nazočni i novi zamjenici župana, Marijo Klement i Darko Žužak, kao i zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Igor Pavković, te saborski zastupnik Josip Đakić.

Prilikom preuzimanja dužnosti, novi župan Igor Andrović zahvalio je dosadašnoj obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak te, između ostalog, naglasio:

Moj novi tim i ja nastavit ćemo s pročelnicima i djelatnicima Virovitičko-podravske županije s realizacijom svih započetih projekata. Također, radit ćemo i na realizaciji novih projekata koje smo zacrtali našim programom kako bismo, u konačnici, opravdali ukazano povjerenje birača. Bit ću župan svih stanovnika Virovitičko-podravske županije i nastojat ću svu svoju energiju, zajedno sa zamjenicima usmjeriti upravo na njihovu dobrobit. Najveći pomak očekujemo u razvoju gospodarstva i zapošljavanju te ćemo raditi na projektima koji će tome doprinijeti. Čeka nas mnogo infrastrukturnih projekata, projekata koji se tiču i razvoja gospodarstva, podutzetništva, obrta, turizma… Županija smo koja prednjači u povlačenju sredstava iz EU fondova, a na europska sredstva oslanjat ćemo se i u buduće. Na nama je težak zadatak, ministar Tomislav Tolušić je ljestvicu podigao visoko svojim radom, a mi ćemo je pokušati preskočiti.

Bivša obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, se uz čestitke novom županu, zahvalila svima na suradnji:
– Velika je čast i obveza biti župan Virovitičko-podravske županije. Koliko ja poznajem i Igora Androvića i Marija Klementa i Darka Žužaka, oni će ovaj posao odraditi časno i odgovorno s velikim zamahom. Zahvaljujem se na radu u suradnji svim upravnim tijelima i odjelima Virovitičko-podravske županije, kao i VIDRA-i i svim županijskim ustanovama. Ja sam i nadalje na raspolaganju za sve županijske projekte. Želim budućem vodstvu Virovitičko-podravske županije svako dobro u budućem radu – naglasila je bivša obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Nazočnima se obratio i saborski zastupnik te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić:
– Zahvalio bih se bivšoj obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak na odličnom radu i želim čestitati županu Igoru Androviću, kao i njegovim zamjenicima, Klementu, Žužaku i Pavkoviću. Vjerujem da će daljnji rad županijske uprave biti još bolji, konkretniji i još brži na izradi projekata, što smo kao političari dužni prema stanovnicima ove županije – istaknuo je između ostalog Josip Đakić. (icv.hr, mb; vpz.hr; foto: M. Bašić, K. Toplak)