Ivica Kirin predao kandidaturu za gradonačelnika Virovitice: Najveći prioritet je izgradnja brze ceste

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice Virovitica održana je tiskovna konferencija povodom predaje kandidatura za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika te kandidatura za članove Gradskog vijeća Grada Virovitice. Listu HDZ – HSLS i HSP dr. Ante Starčević koja je prikupila 2.542 potpisa, predstavio je njen nositelj, aktualni gradonačelnik Virovitice te kandidat za gradonačelnika u novom mandatu u nazočnosti koalicijskih partnera, predsjednice Gradske organizacije HSLS-a Gordane Domjanić te predsjednika Gradske podružnice HSP-a dr. Ante Starčević Domagoja Hercigonje. Kandidati za zamjenike gradonačelnika su Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac.

Listu za Gradsko vijeće čine branitelji, umirovljenici, nezaposleni, i intelektualci. Na njoj se od 21 člana, nalazi 9 žena te 11 visokoobrazovanih.

MG 5692
-Ovdje sam zato da bi zajedno s građanima Virovitice realizirao program koji za Viroviticu “život znači”. Ostajemo kod toga da je najveći prioritet i tu tražimo potporu od vas kako za gradonačelnika tako i za našeg župana Igora Androvića, rješavanje brze ceste za koju su osigurana financijska sredstva. Zatim, da u sljedeće dvije do tri godine izgradimo sve nogostupe i ceste, uredimo drvorede, opremimo kompletno dječja igrališta, sportske terene i na taj način pokažemo brigu za mlade. Novac ćemo osigurati u gradskom proračunu, osim dijela sredstava koja se odnose na EU projekte. Također, želimo uz pomoć mjera koje ćemo predstaviti gospodarstvenicima, potaknuti gospodarsku aktivnost i ono što je najbitnije, povećanje plaća u realnom sektoru. Dok se to ne dogodi, nastojat ćemo smanjiti troškove građana kako bi mogli dostojno živjeti, rekao je Ivica Kirin.

KIRINU POTPORA BRANITELJA I UMIROVLJENIKA
U ime Koordinacije braniteljiskih udruga grada Virovitice podršku listi HDZ-HSLS i HSP dr. Ante Starčević dao je i Davor Špoljarić.

MG 5704
-Kao član Koordinacije braniteljskih udruga želim istaknuti da smo mi branitelji u Virovitici imali izuzetnu i kvalitetnu potporu od strane našeg dugogodišnjeg gradonačelnika Ivice Kirina. Ona je uvijek bila na dobrobit branitelja, iskrena i poštena, i u odnosu na druge gradove, zasigurno jedna od najboljih u Hrvatskoj. Stoga gradonačelnika Ivicu Kirina većina branitelja percipira kao jednog od nas – jednostavnog, dobronamjernog, dostupnog, operativnog i nadasve učinkovitog, rekao je Davor Špoljarić.

MG 5724
Predsjednik Koordinacije udruge umirovljenika grada Virovitice Vlado Župan pozvao je tom prilikom sve umirovljenike i građane treće životne dobi da izađu na izbore i daju svoj glas ovoj koaliciji jer kod Ivice Kirina i njegovih suradnika nikada nisu naišli na zatvorena vrata.

MG 5738

Podršku koaliciji i Ivici Kirinu dao je, nakon dugogodišnjeg partnerstva s SDP-om, i virovitički HSU.
– Na gradskoj razini ne idemo u kolaiciji sa SDP-om na lokalne izbore, iako smo bili dugogodišnji partneri. Što se desilo? SDP nas je prevario i pokušao nas ucjenjivati udbaškim metodama, što je nama u HSU-u bilo apsolutno neoprihvatljivo. Uvidjeli smo da SDP brine samo o sebi, dok ih za druge nije briga. Nemaju niti program, snagu ni ideju kako voditi grad Viroviticu. Kao drugo, imaju lošeg kandidata za gradonačelnika, koji nema ni tim ni kadrove sa kojima bi mogao bilo što napraviti za naš grad. HSU nije niti čuo niti vidio SDP-ov program za boljitak grada, a o gospodarstvu i ekonomiji nismo čuli ni slova, naglasio je Dražen Moslavac, predsjednik Gradske organizacije HSU-a. (www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”406542″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content