Kraći put do Zagreba: Otvoren poziv za sufinanciranje izrade analize izvedivosti brze ceste Vrbovec 2 – Bjelovar – Virovitica – granica Republike Mađarske

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture objavilo je Poziv za sufinanciranje izrade analize izvedivosti na prometnom pravcu Čvor Sveta Helena – Vrbovec 2 – Virovitica – granica Republike Mađarske. Poziv je namijenjen tvrtki Hrvatske ceste d.o.o za izradu analize izvedivosti. Cilj Poziva je poboljšanje dostupnosti cestovne mreže TEN–T i pristupa cestama mreže TEN–T, čime se osigurava integracija s postojećom sekundarnom i tercijarnom mrežom. Time će se osigurati bolja povezanost i mobilnost diljem Hrvatske, ali i s ostatkom EU–a, a za regije i gospodarske subjekte to znači bolju konkurentnost u širem europskom okviru.

Za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju to je projekt koji znači gospodarski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Izgradnjom ove prometnice Slavonija će se konačno moći brže povezati s ostalim dijelovima Hrvatske, a samim time stvorit će se preduvjeti za gospodarske aktivnosti, odnosno porast investicija što će u konačnici rezultirati zaustavljanjem depopulacije stanovništva. Gradonačelnik Ivica Kirin, koji je uz saborskog zastupnika Josipa Đakića i ministra Tomislava Tolušića bio inicijator ovog projekta, izrazio je zadovoljstvo činjenicom što višegodišnji trud napokon daje rezultate.

Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj unutar ovog poziva iznose 1.000.000 kuna što je ujedno i maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti projektnom prijedlogu, a postotak sufinanciranja bespovratnih sredstava je do 85% prihvatljivih izdataka. Poziv je otvoren do 14. srpnja. (icv.hr, strukturnifondovi.hr)
.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content