Lokalni izbori 2017: Ivica Kirin pobijedio u prvom krugu, Igor Andrović bit će župan Virovitičko-podravske županije; doznajte rezultate i za ostale gradove i općine

Igor Andrović bit će novi župan Virovitičko-podravske županije. Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Andrović je dobio 56,28 posto povjerenja glasača u Virovitičko-podravskoj županiji. Iza njega slijedi Zdravko Dijaković s 25,74 posto glasova te Tomislav Žagar koji je skupio 13,55 posto glasova.

Koalicija HDZ – HSLS – HSP AS – HSP – HDSSB nositelja Tomislava Tolušića, pobjednik je i za Županijsku skupštinu. Osvojili su 58,67 posto glasova. Slijedi koalicija SDP – HSS – HNS – HSU koja je dobila 26,21, treći je Most – HSPD sa 11,36 posto glasova.

U Gradu Virovitici premoćno je pobijedio Ivica Kirin koji će i u novom mandatu biti gradonačelnik Virovitice. On je osvojio 60,50 posto glasova. Dražen Kurečić je dobio 21,26, a Siniša Prpić 15,40 posto glasova.

U utrci za Gradsko vijeće Grada Virovitice, pobijedila je lista HDZ – HSLS – HSP AS s 57,51 posto osvojenih glasova. Slijedi SDP – HSS – HNS s 22,60 posto glasova, a potom lista MOST – HSPD sa 17,19 posto glasova.

 

Grad Slatina

 

Grad Orahovica

 

Općina Crnac

 

Općina Čačinci

Općina Čađavica

Općina Gradina

Općina Lukač

Općina Mikleuš

Općina Nova Bukovica

Općina Pitomača

 

Općina Sopje

Općina Suhopolje

Općina Špišić Bukovica

Općina Voćin

Općina Zdenci

(icv.hr, vpz.hr, izbori.hr)