Milan Dundović, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Mikleuš: Unatoč skromnom proračunu realizirano niz značajnih projekata

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Mikleuš, Milan Dundović, u radu ove lokalne samouprave sudjeluje dvadeset godina. Dužnost načelnika obnaša treći mandat za redom, od 2005. godine, a prije toga je bio u dva mandata vijećnik u Općinskom vijeću Mikleuša. Milan je rođen 1960. godine, oženjen je i otac dvoje djece te djed jednom unučetu. Aktualni načelnik Općine i kandidat na predstojećim lokalnim izborima ističe da nema hobija, njegov jedini hobi je predan rad u Općini na dobrobit lokalnog stanovništva.

Općina Mikleuš je jedna od najmanjih općina u Virovitičko-podravskoj županiji i s najmanjim proračunom, no unatoč tome realizirano je niz projekata od iznimnog značaja za kvalitetu života lokalnog stanovništva.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da je konačno završena vodoopskrba naselja Čojlug-Četekovac-Balinci. U Školskoj ulici u Balincima, koja jedina nije imala riješenu vodoopskrbu, izgrađena je vodovodna mreža, čime je vodoopskrba na području naselja općine riješena u cijelosti te je omogućeno svakom domaćinstvu da se priključi na vodovodnu mrežu – ističe Milan Dundović.

Nadalje, uređena su i asfaltirana dječja igrališta u Mikleušu, Četekovcu i Boriku, obnovljena kuća oproštaja u Mikleušu, na Mjesnom domu u Četekovcu i na objektu stare škole u Boriku izmijenjen je dio vanjske stolarije, uređena su parkirališta ispred groblja u Četekovcu, Balincima i Mikleušu te plato ispred kuće oproštaja u Boriku.

– Radili smo i na uređenju Mjesnog doma u Mikleušu te obnovili Sportski centar Nogometnog kluba Mikleuš. Uredili smo krovište, fasadu, stolariju te centralno grijanje, a na tribine smo stavili toplotnu izolaciju. Ove godine nam je u planu urediti i jednu prostoriju koja će igračima služiti za domjenke te općenito za druženja. – rekao je aktualni načelnik i kandidat za načelnika u novom mandatu.

Svake godine Općina radi i na uređenju poljskih putova i kanala, sufinancira rad udruga s područja općine, prijevoz srednjoškolaca, rad školske kuhinje, Male škole u cijelosti… Financijska potpora osigurana je i svim redovnim studentima, a podignuta je i financijska ljestvica za svako novorođeno dijete – visina novčane pomoći za prvo dijete je 1000 kuna, a za drugo i svako sljedeće 2000 kuna.

Milan Dundović, unatoč skromnom općinskom proračunu ima ambiciozan plan i za sljedeće razdoblje.

– Jedna od najvećih „rak-rana“ naših naselja je kanalizacija. Krenuli smo u izradu projektne dokumentacije, a Hrvatske vode su ove godine predvidjele 300.000 kuna za izradu glavnog projekta. Nadam se da ćemo ove godine dobiti i građevinsku dozvolu te potom krenuti u izgradnju. Projekt bismo nominirali i na EU fondove. – naglašava Milan Dundović.
U planu je i rekonstrukcija nerazvrstane ceste u naselju Boriku, kao i uređenje nerazvrstane ceste u naselju Četekovac prema Pilani Jaklić koja je jedina nerazvrstana cesta u općini koja nema asfalt. – rekao je Dundović.

Kandidat za načelnika Općine Mikleuš na predstojećim lokalnim izborima ističe da će se nastaviti i s uređenjem objekta NK Mikleuš te će se nominirati projekt uređenja objekta NK u Četekovcu. U planu je i opremanje dječjih igrališta na području cijele općine, izgradnja kuće oproštaja u Balincima, nabavka mobilnog reciklažnog dvorišta te led rasvjeta na području cijele općine…

Najmanja općina s jednim od najmanjih proračuna svojim mještanima daje maksimalnu podršku kroz razna sufinanciranja i financiranja te nastoji zadovoljiti potrebe svih svojih stanovnika, od najmlađih do najstarijih. Tako je, među ostalim projektima, u planu i pokretanje vrtića.

– Prostor imamo, samo se nadamo da ćemo, ako ne na jesen, do proljeća sljedeće godine zasigurno, osigurati sredstva u Proračunu kako bismo to i realizirali. Podršku Virovitičko-podravske županije imamo, a postupak otvorenja vrtića smo pokrenuli na inicijativu roditelja – rekao nam je za kraj Milan Dundović. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content