Održana regionalna radionica „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“ u HGK – Županijskoj komori Virovitica

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, 4. svibnja, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i HGK – Županijske komore Virovitica, održana je regionalna radionica za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja malog i srednjeg poduzetništva“. Ovim Pozivom jača se međunarodna konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva, olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda i usluga, međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište, te povećanje mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.
Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga, s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od
38 milijuna kuna.

IMG 3318 Medium

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi100.000,00 kuna, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.000.000,00 kuna.
Radionicu su održali Jelena Rajher, viša stručna savjetnica u Upravi za programe i projekte Europske unije Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Boris Matić iz HAMAG-BICRO-a. Na radionici u Virovitici, koja je, do sada, održana u tri grada: Zagrebu, Splitu i Rijeci, a bit će održana, još samo, u Vinkovcima, prisustvovali su predstavnici malih i srednjih poduzetnika, razvojnih agencija, LAG-ova, jedinica lokalne i regionalne samouprave te institucija iz Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.
(HGK)

[g-gallery gid=”406687″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content