Osvrt izbornog stožera gradonačelnika Ivana Roštaša na rezultate prvog kruga lokalnih izbora

Drage sugrađanke i sugrađani, poštovani stranački prijatelji, koalicijski partneri i simpatizeri!

Nakon završenog prvog kruga lokalnih izbora, prošlo je dovoljno vremena u kojemu smo svi zajedno mogli razmisliti, odmoriti se i sve svoje dojmove staviti na pravo mjesto.
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Slatina zajedno s koalicijskim partnerima želi još jednom zahvaliti svima Vama koji ste prepoznali želju i težnju svih nas za boljitkom našeg Grada i ukazali nam povjerenje u prvom krugu lokalnih izbora.
Opet smo svi zajedno pokazali da je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima kao relativni pobjednik izbora za Gradsko vijeće ostala najjača stranka u Gradskom vijeću Grada Slatine, sa osam vijećničkih mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na žalost, prvi dio kampanje bio je sve samo ne afirmativan i pozitivan, puno je toga napisano, izgovoreno, od osobnog vrijeđanja i omalovažavanja do uvreda i elemenata prijetnji pa nam je izuzetno drago da građani nisu prihvatili kontinuiranu negativnu kampanju slatinskog SDP-a, koja se već godinama svodi na to da se, pod okriljem „brige za grad“ i neuspjeha na slatinskoj političkoj sceni, pokušava našu Slatinu prikazati kao Grad-slučaj.

Nebrojeno su puta pojedinci iz slatinskog SDP-a napisali i rekli da je Grad pred bankrotom i da će Slatina izgubiti status Grada, a činjenice su bitno drugačije, no cilj je pojedinaca iz slatinskog SDP-a takvim načinom komunikacije diskreditirati one koji obnašaju vlast i brinu o Gradu.

Što to donosi Slatini?
Odgovor je vrlo jednostavan…..
Dragi prijatelji to Slatini ne donosi ništa!!!

Potencijalne ulagače ne privlači, već ih udaljuje od grada, baš kao i mlade ljude.
Stvara se negativna klima, u vremenu kada su trendovi pozitivni i kada nam je potrebno upravo suprotno od toga, a istovremeno se koriste slogani „Zajedno možemo“???
Hvala Vam što ste to prepoznali, te je SDP zasluženo osvojio najmanje mandata u Gradskom vijeću do sada i ima samo četiri vijećnika!

Uz ove dvije liste, nezavisna lista Darija Vrbaslije dobila je pet vijećničkih mandata i time su uspjeli dokazati volju i vjerodostojnost u želji da pomognu našem gradu.
S obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo, kada su vidljivi pozitivni trendovi koje treba nastavljati i jačati u stabilnom okruženju, kao relativni pobjednik ovih izbora, u Gradskom vijeću Grada Slatine očekujemo uspješnu suradnju sa svima koji imaju želju pomoći Slatini.

To nam je potrebno kako bismo u kontinuitetu radili na dobrobiti grada!

HDZ sa svojim koalicijskim partnerima to može, jer imamo mogućnost otvoriti mnoga vrata na nivou županije i države i znamo kako ćemo to napraviti, te stoga očekujemo Vaše povjerenje i u drugom krugu izbora za gradonačelnika kako bismo pozitivnom energijom, voljom i znanjem učinili naš Grad dostupnijim, ugodnijim i kvalitetnijim za život! (Izborni stožer gradonačelnika Ivana Roštaša)