Otvorena cesta Zvonimirovo – Lipovac: Cesta će skratiti put prema Virovitici, a u budućnosti će poslužiti kao alternativni prometni pravac

U naselju Zvonimirovo u općini Suhopolje, na prigodnoj svečanosti, otvorena je cesta između naselja Zvonimirovo i Lipovac. Radovi na dionici 1.500 metara duge ceste započeli su 4. travnja, a izvođač radova bile su Ceste Bjelovar. Investitor je Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije, a vrijednost radova 1.500.000 kuna.

Načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek istaknuo je kako će ova cesta zasigurno doprinijeti kulturi življenja stanovnika općine.
– Ta će cesta imati posebnu važnost jer će se njome uvelike skratiti put prema Virovitici, a u budućnosti, kada u rad bude puštena sjeverna obilaznica, poslužit će kao alternativni prometni pravac, rekao je načelnik Brlek.

Kandidat za načelnika koalicije HDZ-HSLS u novom mandatu, Siniša Horvat, istaknuo je kako je ovo jedan u nizu projekata koji dokazuje brigu trenutačne i buduće vlasti na području općine Suhopolje, ali i cijele naše Županije.
– Ovo je jedan od dokaza da radimo na prometnoj povezanosti, a danas-sutra nas čeka dionica obilaznice. Ovaj projekt nije završna točka već samo jedno polazište, rekao je Siniša Horvat.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović rekao je kako će Županija i dalje nastaviti pomagati ruralnim sredinama.
– Mi ovdje nismo da bismo se bavili visokom politikom, već upravo suprotno. Naše namjere su rješavanje briga i problema s kojima se nosi naše lokalno stanovništvo, istaknuo je Igor Andrović.

Saborski zastupnik Josip Đakić rekao je kako mu je čast prisustvovati otvorenju ovog projekta te tako biti svjedokom vjerodostojnosti politike koja se provodi na prostoru naše županije.
– Ono što smo obećali u prošlosti, danas je realizirani projekt. To je politika Hrvatske demokratske zajednice od koje nećemo odustati dokle god ne napravimo zemlju ugodnog življenja za sve naše stanovnike, rekao je Josip Đakić.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice Marijo Klement, ravnatelj Županijske uprave za ceste Bruno Perkec, predsjednik Mjesnog odbora Zvonimirovo Franjo Kojadin… (www.icv.hr, mb; foto: Vedran Lesić)

[g-gallery gid=”407828″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content