Park prirode Papuk: Turisti iz Švicarske prvi gosti novootvorenog Kampa “Duboka”

Novoizgrađeno Kamp odmorište „Duboka“ u Velikoj dočekalo je svoje prve goste nakon što je svečano otvoreno prošlog petka. Prvi gosti pristigli su iz Ženeve, a prve kampiste obišao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac koji im je poželio dobrodošlicu te uručio prigodne poklone:

– Iznimno nam je drago što Papuk svakim danom postaje sve značajnije odredište brojnih domaćih, ali i inozemnih turista koji otkrivaju njegove ljepote. Ulaganjem u posjetiteljsku infrastrukturu, poput izgradnje ovog Kamp odmorišta, potičemo održivi razvoj Parka jer povećanjem broja posjetitelja paralelno doprinosimo razvoju i povećanju kvalitete života lokalnog stanovništva u zaštićenom području kroz mogućnost plasmana turističkih usluga i poljoprivrednih proizvoda – istakao je Alen Jurenac.

Prvi gosti Kamp odmorišta, Heidi Leisibach i Oliveier Magnin, stigli su iz Švicarske i na proputovanju su kroz Hrvatsku, a na Papuku će se zadržati tri dana, nakon čega će na našu preporuku obići i Park prirode Kopački rit. Gosti iz Ženeve nisu krili zadovoljstvo viđenim:

– Oduševljeni smo lokacijom Kampa u ovoj oazi mira na Papuku. Iznenađeni smo i ambijentom, ali i prirodom koja nas ovdje okružuje. Iako smo se planirali zadržati jedan dan, odlučili smo ovdje ostati nekoliko dana i upoznati još neke od prirodnih ljepota Papuka kao što su Jankovac i Rupnica – rekla je Heidi Leisibach.

U Kamp već danas pristižu i novi gosti, njih tridesetak koji će kampirati u šatorima i u kampu boraviti nekoliko dana. Radi se učenicima Katoličke gimnazije iz Požege koji će kroz projekt međunarodnog kampa ugostiti svoje prijatelje iz Slovenije i Njemačke.

Podsjetimo, Kamp odmorište „Duboka“ svečano je otvoreno prije nekoliko dana, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 milijuna kuna financiranoj kroz projekt PARCS sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš, čiji je korisnik Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Kamp-odmorište Duboka smješteno je u Velikoj, na južnim obroncima Parka, a prostire se na 8.000m2 te ima ukupno 32 smještajne jedinice kapaciteta do 96 gostiju. Od toga je 11 jedinica opremljeno električnim i vodovodnim priključcima za kamper vozila. (PP Papuk)

[g-gallery gid=”412358″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content