Predavanje o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju u Orahovici

druga S.O.S. Virovitica je, u suradnji s udrugom Putokaz Orahovica organizirala predavanje o značajnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na ugovore o uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Udruge dipl. iur. Ines Hečimović. Predavanje je održan u hotelu Ružica u Orahovici.
Predavanjem o posebnostima dosmrtnih i doživotnih ugovora istaknuta je i važnost sklapanja ostalih vrsta ugovora prilikom kojih posebnu pozornost treba posvetiti sadržaju te pravima i obvezama koje se preuzimaju njihovim potpisivanjem. Pružanjem pravovaljanih činjenica i primjera iz sudske prakse, sudionici/ce su informirani o različitostima, opasnostima kao i o mogućnostima zlouporabe sklopljenih ugovora s ciljem izbjegavanja potencijalnih neželjenih ishoda. Pravovremenim i pravovaljanim informacijama omogućuje se prepoznavanje i reagiranje u slučajevima potencijalno štetnih ugovora čime se dodatno sprječava njihova zlouporaba. Svrha predavanja na ovu temu smanjenje je socijalne isključenosti osoba treće životne dobi kao i ukazivanje na njihovu zaštitu te cjelokupno povećanje informiranosti i svjesnosti o svim opasnostima vezanima za ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Kako bi se pružila mogućnost savjetovanja i informiranje svim osobama koje nisu bile u mogućnosti nazočiti ovom ili prethodnim predavanjima, Udruga u okviru pravnog savjetovališta putem SOS linije 033/721-500, svakog ponedjeljka od 17.00 – 19.00 sati pruža stručnu pomoć i podršku.

Održano predavanje drugo je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Dobro je znati“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (www.sosvt.hr)

[g-gallery gid=”408309″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content