U prepunom Mjesnom domu u Zdencima održan predizborni skup za načelnika Tomislava Durmića i HDZ

Veličanstven predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za općinu Zdenci održan je u četvrtak, 11. svibnja, u Mjesnom domu u Zdencima. Na skupu su, uz kandidate za Općinsko vijeće Zdenaca, predstavljeni i kandidati koalicije HDZ – HSLS – HSP – HSP dr. Ante Starčević – HDSSB liste za Županijsku skupštinu čiji je nositelj Tomislav Tolušić.
Predizbornom skupu nazočili su potpredsjednik HDZ-a i ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, kandidati za njegove zamjenike Marijo Klement i Darko Žužak, saborska zastupnica Vesna Bedeković, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi Matilda Copić, zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanja Antun Vujić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, potpredsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, općinski načelnici i kandidati HDZ-a za načelnike: Milan Dundović (Mikleuš) Željko Vencl (Nova Bukovica), Siniša Horvat (Suhopolje), Berislav Androš (Sopje), Mirko Mališ (Čačinci), Mato Damjan (Crnac), Tomislav Durmić (Zdenci)…

IMG 1454
Nakon predstavljanja liste HDZ-a za Općinsko vijeće, nazočnima se obratio sadašnji i budući načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, koji je nabrojao neke od ključnih projekata za općinu Zdenci, te dodao:
– Odradili smo brojne dobre projekte koje ćemo i nastaviti a to su: besplatni vrtić, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, naknada roditeljima za novorođenu djecu, sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, potpore studentima, potpore OPG-ovima… Završili smo veliki projekt izgradnje kanalizacije s pročistačem u Zdencima, a u planu je izgradnja kanalizacije u Dugoj Međi. Izgrađena je i ambulanta Doma zdravlja VPŽ, inače prva ambulanta koja je izgrađena na području naše županije od Domovinskog rata – kazao je Durmić.

IMG 1480
Nazočne je pozdravila i rođena Zdenčanka, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak koja je kazala:
– Potporu za sve dosadašnje projekte Tomislav je od županije Virovitičko-podravske uvijek imao. Borit ću se da i ostane tako nakon što dobijemo i novog župana Igora. Glas za Igora Androvića i Tomislava Durmića glas su za mladost i iskustvo – dodala je Bošnjak.

IMG 1500
Prisutne je pozdravio i kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, te između ostalog rekao:
– Zdence neću i ne mogu zaboraviti, jer Tomislavov program i moj u puno točaka se preklapaju. Sa zajedničkim projektima trudit ćemo se za ostanak mladih, za brojne potpore poljoprivrednicima, čemu će doprinijeti naš ministar i moj prijatelj Tomislav Tolušić. Ono za što ću se još zalagati je ravnomjeran razvoj svih općina, koliko god će to biti u mojoj, a i u mogućnosti Županijske uprave – naglasio je Andrović.

IMG 1510
Nazočnima se potom obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić:
– Vaš načelnik bio je još mladić kad je došao na čelo općine. Počeo je raditi i stvarati u svim naseljima na području općine. Zahvaljujući velikoj volji i borbi, sve zacrtano je i ostvario. Uz pomoć nas u Saboru i ministarstvima nastavit će tako i dalje, nakon 21. svibnja. Nadam se da ćete prepoznati to, a ne glasati za odcjepljenje Zdenaca koje neki i danas, u 21. stoljeću, još uvijek spominju. A oni koji to nude, nemaju ni potporu u Saboru, ni ministarstvima i ne shvaćam zašto mažu ljudima oči s glupostima. Jednom su se inatili, pa ništa. Sad su kao nekakva snaga Slavonije, pa opet neće biti ništa. Glavna preokupacija Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika Andreja Plenkovića je blagostanje i gospodarski oporavak za koji ćemo se svi zajedno boriti – naglasio je Đakić.

IMG 1514
Nazočnima se obratio i nositelj liste za Županijsku skupštinu, ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić:
– Dok se Tomislav znoji pred vama, dobro je. Znači da ga je strah i da mu je stalo. Strah ga je da ne iznevjeri vas, koji mu dajete potporu, a očito da mu je stalo kad je napravio ovoliko puno za svoju općinu. Pa što se nisu prije gradile kanalizacije, ambulante i kuće oproštaja. Mislim da je to svima vama jasno i da ćete vidjeti da će nakon izbora stvari biti još bolje. Danas kao vaš prijatelj tražim vaš glas. Ne za sebe, nego za Igora Androvića i Tomislava Durmića. Ljude koji su sigurno budućnost ove općine i Virovitičko-podravske županije. Mladi i obrazovani ljudi koji imaju moju punu potporu. Molim i vas, da 21. svibnja, kao i ja, date svoju potporu ovim mladim ljudima i listama Hrvatske demokratske zajednice za Općinu Zdenci i Virovitičko-podravsku županiju – naglasio je Tomislav Tolušić. (www.hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”408149″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content