Priopćenje HDZ Čačinci: Ivan Jerbić iz Čačinaca na izbore može, ali na posao – ne može!

Kandidat za načelnika općine Čačinci iz redova SDP-a Ivan Jerbić, inače zaposlenik Hrvatskih šuma, sudjeluje u predizbornoj kampanji za načelnika za vrijeme bolovanja. Prema našim saznanjima to predstavlja osobito tešku povredu obveze iz radnog odnosa. Razlog tomu je što je uvriježeno mišljenje o bolovanju da je čovjek bolestan, da nije sposoban za rad i tada miruje ili provodi rehabilitaciju ili odlazi na specijalističke preglede.
Opravdanost bolovanja je vjerojatno neosporna, no, ne bi li osoba koja je na bolovanju trebala mirovati ili barem javno ne nastupati ukoliko za rad nije sposobna? Odgovor je jasan. Za Hrvatske šume ne može se raditi, ali za osobni probitak i korist – može.

Takav je slučaj kod gospodina Ivana Jerbića, koji sudjeluje u predizbornoj kampanji, skupovima i ostalim aktivnostima, ali se na poslu ne pojavljuje nekoliko mjeseci. Što je u glavi tog čovjeka? Misli li on da ljudi ne vide jedini razlog njegove kandidature? Zar ono što je Hrvatska demokratska zajednica gradila i stvarala godinama na području općine Čačinci treba prepustiti u ruke jednom lezileboviću koji će gledati samo kako da iskoristi sve benefite?

Takav postupak zaposlenika je nemoralan jer to nije kratkotrajno bolovanje od nekoliko dana kada bi bilo logično ako se netko kandidira za načelnika općine da će ulagati i povećane napore da sudjeluje u predizbornoj kampanji. Kandidat je praktično za razdoblje predizborne kampanje koristio pravo na naknadu za vrijeme bolovanja iako bi sukladno odredbi članka 225. Zakona o radu imao pravo na neplaćeni dopust u trajanju od najviše 5 dana. Međutim, sve i da se ovo podvede pod nepoznavanje prava, kandidat osim sudjelovanja u predizbornoj kampanji, najveći propust učinio što nije javio odgovornoj osobi poslodavca da će sudjelovati u predizbornoj kampanji.

Zato, dragi stanovnici općine Čačinci, u nedjelju, 21. svibnja, izađite na izbore i dajte potporu načelniku Mirku Mališu i listi HDZ-a, a ne nekima koji bi nas unazadili radi vlasite koristi. (OO HDZ Čačinci)

[g-gallery gid=”410449″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content