Produživanje kose ekstenzijama

Ekstenzije su umeci od prirodne ili umjetne kose koje se pričvršćuju na vlasi i mogu trajati od 6 tjedana do 5 mjeseci. Najčešće se stavljaju da bi se dobila dužina kose ili veći volumen. Ukoliko se odlučite za ekstenzije, važno je znati da zahtijevaju više vremena za održavanje, posebice za pranje, četkanje i sušenje kose. S obzirom da se dugo nose na glavi, važno je da budu kvalitetne i izrađene od prave kose koja najčešće dolazi iz Indije i Sjeverne Europe. Azijska kosa je otpornija i čvršća od europske, ali i povoljnija cijenom.
Postoje tri načina stavljanja ekstenzija – kopčanje u kosu, povezivanje s kosom i ljepljenje pramenova. Metode se razlikuju po vremenu stavljanja, cijeni i trajanju. Bez obzira koje ekstenzije stavljate važno je da vaša kosa bude duga barem 10 cm.

Ekstenzije s kopčom
Omogućuju eksperimentiranje s frizurom, a mogu se staviti i skinuti prema potrebi. Ako niste sigurni želite li ugraditi ekstenzije, nabavite ove s kopčom i možete ih po želji koristiti. Jednostavne su za umetanje pa se mogu staviti i kod kuće.

Ekstenzije povezane s kosom
Kod ove metode pramenovi se povezuju s prirodnom kosom plastičnom ili keratinskom bazom i postupak traje dulje. Umetanje se mora ponavljati svaka 4 mjeseca, ovisno o rastu prirodne kose. Ta je metoda skuplja, ali daje dugotrajnije rezultate. Povezivanje ekstenzija s prirodnom kosom može biti ultrazvukom, laserom, topljenjem lemilicom ili pričvršćivanje mikro- ringovima.

Tehnika lijepljenih pramenova
Riječ je o tehnici pri kojoj se trake kose lijepe sa silikonskim ljepilom na prirodnu kosu. Postupak je brz, ali ako ih želimo skinuti, moramo koristiti neko otapalo. Kod ove tehnike moramo imati gušću kosu kako bi se sakrile trake zalijepljene kose.

Bilo koju tehniku da odaberete, kada izađete iz salona imat ćete dugu, bujnu i sjajnu kosu o kakvoj ste oduvijek sanjali…

(www.icv.hr, kfg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content