FOTO: Prvom terenskom radionicom započet projekt “KREDOM za bolje društvo”

Prvom terenskom radionicom u Suhopolju započeo je projekt „KREDOM za bolje društvo“ koji provode Kulturna Udruga KrEdA i Udruga za Down sindrom VPŽ. Riječ je o projektu osmišljenom kao niz istraživačkih izleta i kreativnih radionica na području Virovitičko-podravske županije za djecu školske dobi. Ideja je djecu podučiti i pokazati što znatiželja i istraživanje može napraviti, jer je kruna ovog projekta izrada Dječjeg turističkog vodiča Virovitičko-podravske županije.
-Ovakav vodič ne postoji na našem lokalnom prostoru, ali niti na prostoru cijele države. Sama percepcija okoline i lokalne sredine kroz dječje oči je drugačija nego što ju imaju odrasli, što daje nov pristup i nov način gledanja na svoj dom, rekla je Natalija Kožić Lukačević, predsjednica Udruge KrEdA.


Na prvoj od tri planirane terenske radionice članovi ovih dviju udruga za potrebe izrade svog vodiča obišli su Suhopolje. Tako su posjetili crkvu sv. Terezije Avilske i grobnicu grofa Jankovića, održali potragu za grofovskim blagom na području suhopoljskog parka, dvorca i stadiona. Ovaj projekt podržao je i načelnik općine Suhopolje, Marijan Brlek koji je tragače počastio sladoledom i kavom. Aktivnosti su nastavljene u Općinskoj knjižnici i čitaonici Matija Gubec, gdje su volonterke Udruge KrEdA u suradnji s predsjednicom Udruge Unikat, Jasnom Baranjec Keserica pripremile kreativnu radionicu na kojoj su izrađivani materijali za turistički vodič. Sljedeća terenska radionica održat će se u subotu, 20. svibnja od 11 do 18 sati na Virovitičkim ribnjacima.

(www.icv.hr, ml; foto: Kulturna Udruga KrEda)