FOTO: Prvom terenskom radionicom započet projekt “KREDOM za bolje društvo”

Prvom terenskom radionicom u Suhopolju započeo je projekt „KREDOM za bolje društvo“ koji provode Kulturna Udruga KrEdA i Udruga za Down sindrom VPŽ. Riječ je o projektu osmišljenom kao niz istraživačkih izleta i kreativnih radionica na području Virovitičko-podravske županije za djecu školske dobi. Ideja je djecu podučiti i pokazati što znatiželja i istraživanje može napraviti, jer je kruna ovog projekta izrada Dječjeg turističkog vodiča Virovitičko-podravske županije.
-Ovakav vodič ne postoji na našem lokalnom prostoru, ali niti na prostoru cijele države. Sama percepcija okoline i lokalne sredine kroz dječje oči je drugačija nego što ju imaju odrasli, što daje nov pristup i nov način gledanja na svoj dom, rekla je Natalija Kožić Lukačević, predsjednica Udruge KrEdA.

18301535 1679167232378687 6378407232048834295 n
Na prvoj od tri planirane terenske radionice članovi ovih dviju udruga za potrebe izrade svog vodiča obišli su Suhopolje. Tako su posjetili crkvu sv. Terezije Avilske i grobnicu grofa Jankovića, održali potragu za grofovskim blagom na području suhopoljskog parka, dvorca i stadiona. Ovaj projekt podržao je i načelnik općine Suhopolje, Marijan Brlek koji je tragače počastio sladoledom i kavom. Aktivnosti su nastavljene u Općinskoj knjižnici i čitaonici Matija Gubec, gdje su volonterke Udruge KrEdA u suradnji s predsjednicom Udruge Unikat, Jasnom Baranjec Keserica pripremile kreativnu radionicu na kojoj su izrađivani materijali za turistički vodič. Sljedeća terenska radionica održat će se u subotu, 20. svibnja od 11 do 18 sati na Virovitičkim ribnjacima.

(www.icv.hr, ml; foto: Kulturna Udruga KrEda)
[g-gallery gid=”406485″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content