Šezdeset godina od prvog svjetskog prvenstva: 16. lipnja u Virovitici igraju rukometašice Hrvatske i Srbije

Prije šezdeset godina Međunarodni rukometni savez (IHF) organizirao je prvo svjetsko prvenstvo za rukometašice. Okosnicu tadašnje državne reprezentacije činile su igračice virovitičkog kluba, te nije čudo što se prvenstvo u srpnju 1957. godine igralo u Beogradu i Virovitici.

U Virovitici je u to doba ženski rukomet bio glavna tema. Virovitičane je rukometom zarazio prof. Vilim Tičić. I danas je Virovitica grad rukometa, ali zbog gospodarskih prilika naše najbolje igračice igraju u susjednim gradovima, koji igraju prvu ligu.

Nakon dugotrajnih priprema Rukometni savez Virovitičko podravske županije, u suradnji sa Hrvatskim rukometnim savez, gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom, obilježit će obljetnicu prvog svjetskog prvenstva za žene.

Šezdeset godina od prvog svjetskog prvenstva obilježit će se prijateljskim susretom seniorskih ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije. Utakmica će se odigrati u Virovitici u sportskoj dvorani Tehničke škole 16. lipnja. (www.icv.hr, vle, foto: HRS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content