Školski projekt OŠ IBM: “Idemo u 5. razred”

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica već treću godinu za redom provodi projekt “Idemo u 5. razred”. Cilj projekta je priprema učenika četvrtih razreda i njihovih roditelja za 5. razred i predmetnu nastavu kroz cijelu školsku godinu.
Na početku projekta učenici su se kroz pedagošku radionicu upoznali sa situacijama koje ih očekuju u predmetnoj nastavi. Učitelji predmetne nastave održali su svoje sate u četvrtim razredima, tako da su učenici mogli dobiti sliku o tome kako izgleda sat likovne kulture, što mogu očekivati od informatike, o čemu se govori na povijesti i geografiji, koje zanimljivosti uči tehnička kultura, je li uistinu ta matematika tako teška? Posjetili su ih i učenici 5. razreda i razmijenili svoja iskustva o dolasku u predmetnu nastavu.

DSCN1061 Custom

Pedagoginja je održala roditeljske sastanke s temom priprema učenika za 5. razred, gdje je s roditeljima otvorila razgovor o promjenama u životu djeteta, teškoćama na koje trebaju obratiti pozornost i školskom uspjehu. Svakako najzanimljiviji dio priče bilo je sudjelovanje četvrtaša u integriranom danu. Učenici s područnih škola posjetili su matičnu školu i proveli šest skraćenih nastavnih sati u ulozi budućih petaša. Bili su na satu engleskog jezika, geografije, povijesti, tehničke kulture, upoznali su rad školske knjižnice i nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.
(www.icv.hr, ml, nb; foto: N. Babić)
[g-gallery gid=”408190″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content