Spomen obilježje nevino stradalim hrvatskim žrtvama u Slatinskom Drenovcu bit će završeno do kraja lipnja

U Virovitici je pod predsjedanjem Ivana Levara održana sjednica Županijskog povjerenstva za istraživanje žrtava totalitarnog komunističkog režima i obilježavanje mjesta njihova stradanja na kome su članovi Povjerenstva upoznati s aktivnostima na izgradnji spomen obilježja i kosturnice na mjesnom groblju u Slatinskom Drenovcu u koju će biti pokopani posmrtni ostaci više od pet stotina nevino stradalih hrvatskih žrtava tijekom II. svjetskog rata od strane tadašnjih partizanskih jedinica.

Očekuje se da će spomen obilježje biti dovršeno krajem lipnja ove godine te posmrtni ostaci biti preneseni u kosturnicu i kada će se održati tradicionalni komemorativni skup i odati počast žrtvama ovog stravičnog zločina.

Povjerenstvo je ovom prilikom izrazilo posebnu zahvalnost saborskom zastupniku i predsjedniku HVIDRE Republike Hrvatske Josipu Đakiću, sadašnjem ministru u Vladi Republike Hrvatske gospodinu Tomislavu Tolušiću, pomoćniku ministra hrvatskih branitelja Nenadu Križiću kao i obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak i načelniku općine Čačinci Mirku Mališu na nesebičnoj pomoći i svestranom zalaganju na realizaciji ovog projekta. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content