U srijedu 17. svibnja počinju radovi na obnovi Dvorca Janković u Suhopolju

Jedan od nekad najljepših dvoraca u Slavoniji, koji je godina stajao zapušten, kojeg je od potpunog urušavanja, spasila Virovitičko-podravska županija, koja ga je prvo kupila, a potom njegovu obnovu i prenamjenu u Centar za posjetitelje prijavila na europske fondove, od srijede 17. svibnja, počet će ispisivati ljepšu stranu svoje povijesti.

Naime, s početkom od 9,00 sati, kod Dvorca Janković u Suhopolju, uz nazočnost, između ostalih, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, započet će radovi na obnovi i prenamjeni ovog ruševnog dvorca.

Ovim projektom će se rekonstruirati i obnoviti Dvorac Janković u Suhopolju s ciljem razvoja prepoznatljive turističke destinacije na području Virovitičko-podravske županije. Otvorit će se nova radna mjesta, a Suhopolje će postati jedno od atraktivnijih mjesta na karti kulturnog turizma, unaprijedit će se upravljanje kulturnom baštinom, osigurati gospodarska korist, razvoj i zapošljavanje lokalnog stanovništva. Izvođač radova je Radnik iz Križevaca, nadzor provodi tvrtka CIP iz Virovitice.

Nositelj projekta čija je ukupna vrijednost 39.767.716,50 kuna, dok je udio EU sredstava 33.419.096,67 kuna, je Virovitičko-podravska županija. Izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a projektni partneri su: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content