Stotinjak biciklista bicikliralo povodom Svjetskog dana nepušenja

U Virovitičko-podravskoj županiji već se niz godina obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja), a u tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Tako je danas održana već tradicionalna biciklijada koju je organizirao Zavod za javno zdravstvo “Sveti rok” Virovitičko-podravske županije u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport “KEKS”. Biciklisti su krenuli ispred Robne kuće u centru Virovitice, vozili preko Rezovca, Borove, Suhopolja, Gradine i Lukača te završili biciklijadu na Virovitičkim ribnjacima.

Ovom se akcijom želi skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.

Drugi dio ove javnozdravstvene akcije održat će se u centru Slatine u srijedu, 31. svibnja od 10 do 12 sati. Stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ zainteresiranim će građanima mjeriti razinu ugljičnog monoksida u izdahu. Građanima će tom prilikom biti podijeljeni i edukativni leci kako bi ustrajali u brizi za svoje zdravlje.
(www.icv.hr, ml, foto: Matija R.)

IMAG0417 IMAG0419 IMAG0420 IMAG0421 IMAG0422IMAG0409IMAG0412IMAG0414

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content