Tvrtka Brana krenula u plasteničku proizvodnju – ove godine očekuje se zapošljavanje još 15 novih djelatnika

Tvrtka Brana d.o.o. u Virovitici je, na zemljištu uz zapadnu obilaznicu, započela izgradnju 20 plastenika ukupne površine 10.000 m2, u kojima je planirana sadnja raznog povrća a sve prema potrebama tržišta. Na zemljištu na kojem se grade plastenici ukupne površine 11 ha, tvrtka Brana d.o.o. do sada je uzgajala razno povrće na otvorenom, kao što je paprika babura, roga, kupus, kelj, kukuruz šećerac i dr.

U Prvom natječaju EPFRR Programa prema  Mjeri 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, Brana d.o.o. aplicirala je dva projekta koja se planiraju završiti  u ovoj godini za što je dobivena Konačna odluke od APPRRR-a:

Prvi projekt je podizanje nasada jabuke na obroncima Bilogore ukupne površine 10 ha, a drugi izgradnja 20.000 m2  moderno opremljenih plastenika za proizvodnju povrća, što će nam u budućnosti osigurati sigurnost kroz dodatnu vlastitu proizvodnju, veću kontrolu proizvoda  i konkurentnost.

Navedene investicije koje su planirane u ovoj godini iznose preko 14.000.000 kn, što je velik pokazatelj smjera za koji se tvrtka opredijelila.  Važno je napomenuti da je Brana d.o.o. u svoje poslovanje implementirala međunarodno priznate norme kvalitete, ISO 9001, ISO 14001 i HACCP, što dodatno osigurava sigurnost i kvalitetu naših proizvoda.

Kako je o navedenoj investiciji rekao direktor Slavko Rajnović sve je započeto 2005. godine izgradnjom ULO hladnjače za voće i povrće kada je i započela organizirana proizvodnja te skladištenje i prodaja jabuka. Tijekom prošle godine realiziran je i projekt rekonstrukcije poslovne zgrade te nabave linije za proizvodnju prirodnih sokova od voća i povrća. Ta je investicija realizirana djelom iz EPFRR Programa prema Mjeri 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“. Danas tvrtka Brana već ima preko 100 zaposlenika te se do kraja godine realizacijom navedenih projekata očekuje zapošljavanje još 15 novih djelatnika. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content