Učenici Gimnazije Petra Preradovića odlični na ekipnom natjecanju iz matematike u Koprivnici

Učenici Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice sudjelovali su na ekipnom natjecanju iz matematike „Mathema“ u Koprivnici.
Ekipu čine tri učenika istog razreda, a Gimnaziju Petra Preradovića školu predstavljalo je u kategoriji JEDAN 5 ekipa i u kategoriji DVA 10 ekipa, znači ukupno 45 učenika, a mentori su profesorice Azra Razlog, Mateja Uzelac, Marija Vidalina i Branka Inđić.

U iznimno jakoj konkurenciji, gdje su u kategoriji JEDAN sudjelovale 33 ekipe a u kategoriji DVA 44 ekipe, virovitički gimnazijalci ostvarili su dobre rezultate.

Najbolja ekipa u kategoriji JEDAN, čiji članovi su Ina Moslavac, Iva Rengel i Denis Ronik (mentorica Mateja Uzelac), osvojila je 8. mjesto sa 4 boda manje od maksimalnog broja bodova. Najbolji u kategoriji DVA dijele šesto mjesto, a sastavi ekipa su: Karla Risović, Nela Paloš, Leonarda Ladović i Sven Balint, Filip Lovrinović i Nika Lovreković (mentorica Azra Razlog).

Učenici suposlije natjecanja posjetili Muzej grada Koprivnice, gdje su polaznici Centra izvrsnosti Koprivnica postavili izložbu„Matematika u svakodnevnom životu“.

Za ostvarenje ovakvih projekata potrebno je iznimno zalaganje učitelja, velika potpora ravnateljice škole, koja ni ovaj put nije izostala te razumijevanje i financijska potpora lokalne zajednice.Odlazak na natjecanje financirala je Virovitičko-podravska županija, kojoj se ovim putem upućuju zahvale. (www.icv.hr, ar)

[g-gallery gid=”411080″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content