Učenici Gimnazije Petra Preradovića i ove godine uspješni na 12. festivalu matematike u Puli

U Puli je održan 12. festival matematike na kojem su Gimnaziju Petra Preradovića Virovitica predstavljale dvije ekipe. Na natjecanju su u kategoriji GIGA (srednje škole) sudjelovale 63 ekipe iz cijele Hrvatske, a činili su ih učenici Centara izvrsnosti, gimnazija i tehničkih škola.

Ekipa koju čine Sven Balint (2.d), Mijo Piškur (3.d), Lucija Relić (4.d) i Luka Kelčec (4.d) osvojila je 4. mjesto, a ekipa koju čine Filip Lovrinović (2.d), Marko Rajnović (3.d), Dino Meter (3.d) i Nika Gibanica (4.d) 14. mjesto u kategoriji centara izvrsnosti i prirodoslovno matematičkih gimnazija. U ukupnom poretku zauzeli su 5. I 17. mjesto. Mentorice učenicima bile su profesorica Azra Razlog i Mateja Uzelac.

Izvrsni rezultati pokazuju da su učenici virovitičke gimnazije među najboljima u Hrvatskoj jer su prva četiri mjesta zauzeli Centar izvrsnosti Krapina, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Tehnička škola Ruđera Boškovića Zagreb i Centar izvrsnosti za matematiku Varaždin. (www.icv.hr, Gimnazija P. Preradovića)

[g-gallery gid=”408045″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content