Učenici i učitelji OŠ Augusta Cesarca proslavili Dan škole i 170 godina školstva u Špišić Bukovici

Osnovna škola “August Cesarec” u Špišić Bukovici proslavila je svoj dan kulturno-umjetničkim programom. Pjesmom i plesom mnoštvo učenika i gostiju pridonijelo je obilježavanju Dana škole. Ove godine Špišić Bukovica obilježava i 170 godina školstva pa je ova svečanost dobila dodatnu težinu. Načelnik općine Hrvoje Miler istaknuo je bogatstvo koje predstavljaju mladi naraštaji te se iz tog razloga ulažu veliki napori kako bi se najmlađim mještanima osigurali što kvalitetniji uvjeti obrazovanja i života. Općina je tako u proteklih nekoliko godina uložila znatna sredstva u izgradnju područnih škola u Lozanu, Rogovcu i Bušetini te u energetsku obnovu matične zgrade Osnovne škole “August Cesarec” u Špišić Bukovici. Uz to, prošle je godine uvedeno centralno grijanje u školu u Okrugljači, a ove je godine započela obnova školske zgrade područne škole u Vukosavljevici.

Svečanosti su prisustvovali i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnatelji drugih škola te brojni gosti i mještani Špišić Bukovice. Ravnateljica škole Marijana Novak Stanić uručila je priznanja nastavnicima jubilarcima na njihovom trudu i radu tijekom godina provedenih u školi, a nagrađeni su i učenici koji su ostvarili uspjehe na županijskim i državnim školskim i sportskim natjecanjima.

DSC03374 CustomNajučenica škole Božica Ploskonka

Za sudjelovanje i postignuti zapaženi uspjeh na državnom natjecanju u kategoriji “Mladi tehničari” nagrađen je Ivan Hećimović, učenik 8. razreda. Za istu kategoriju na županijskom natjecanju nagrađeni su Mateo Matuzalem i Danijel Posavac. Prigodnim darom nagrađeni su i učenik 2. razreda iz Područne škole Bušetina Noell Široki koji je na međunarodnom natjecanju iz matematike “Klokan bez granica” ušao među 10 posto najuspješnijih učenika u svojoj generaciji, te učenice koje su svih osam godina bile odlične u učenju i uzorne u vladanju – Ana Martina Matek i Božica Ploskonka. Najučenicom je proglašena Božica Ploskonka, a nominirane su bile i Amalia Gerenčir i Ana Martina Matek.
(www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)

DSC03361 Custom[g-gallery gid=”412492″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content