Virovitičko-podravskoj županiji odobren projekt sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac vrijedan 43.113.195 kuna

Virovitičko-podravska županija u skoroj budućnosti će postati lider u navodnjavanju na području RH. Nakon što je završen sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška koji se rasprostire na 1.260 hektara, Virovitičko-podravskoj županiji odobren je još jedan kapitalan projekt za razvoj poljoprivrede i visoko dohodovnih kultura iz Mjere M05 – Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjera 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1 – Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja.

Naime, prošao je projekt Novi Gradac – Detkovac, nositelja Virovitičko-podravske županije, vrijedan 43.113.195,00 kuna koji će se rasprostirati na području Općine Gradina i koji će ovom području ponuditi dodatan zamah u razvoju poljoprivrede, navodnjavajući plodna polja vodom iz rijeke Drave. Odluku o prihvatljivosti ovog projekta koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, objavila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Inače, uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora u Vladi RH, a zadovoljstvo prolaskom ovog projekta, uz resornog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, izrazio je i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, naglasivši kako je strategija Virovitičko-podravske županije, između ostalih, orijentirana na dodatan razvoj poljoprivrede i ruralnih područja, a ova odluka upravo ide u tom pravcu. Sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac prostirat će se na ukupno 765 hektara kojima će se Virovitičko-podravska županija staviti u sam vrh navodnjavanih površina u RH. (www.vpz.hr, Fotografija: Ivan Šemper)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content